Grote kans dat het minstens zo druk wordt als vorig jaar als Tom Dumoulin aan de start verschijnt.  (archieffoto De MaasDriehoek)
Grote kans dat het minstens zo druk wordt als vorig jaar als Tom Dumoulin aan de start verschijnt. (archieffoto De MaasDriehoek)

'Mijn hoofd eraf als Dumoulin niet in Boxmeer verschijnt'

Sport 685 keer gelezen

BOXMEER | Giro-winnaar Tom Dumoulin verschijnt dit jaar 'vrijwel honderd procent' zeker aan de start van Daags na de Tour in Boxmeer. Dat zegt rondebaas Pierre Hermans.

Vorig jaar zou Dumoulin ook starten in Boxmeer, maar moest toen afhaken wegens een polsblessure. Maar dit jaar is hij er dus bij. Op Twitter liet Hermans weten 'Mijn hoofd eraf als #TomDumoulin 24 juli niet in Boxmeer aan de start bij DndT verschijnt. Nog een hoop werk te doen.' Een zelfverzekerde rondbaas dus, maar dat is wel degelijk ergens op gebaseerd, aldus Hermans: "Er zijn al lang gesprekken gaande, gezien de toon hiervan heb ik er alle vertrouwen in dat die handtekening er komt."
Of het prijskaartje dat aan hem hangt ook verandert nu de Limburger geschiedenis schreef door als eerste Nederlander de Giro te winnen, laat Pierre Hermans in het midden. "Mocht dat zo zijn, dan hebben de eerste sponsoren zich al gemeld. Tom Dumoulin komt gewoon naar Boxmeer!"

Handtekening
Wie een handtekening van Dumoulin en al die andere wielertoppers wil scoren, kan dit niet meer doen bij sporthal het Hoogkoor, die wordt verbouwd. De handtekeningenjagers moeten voor een keer naar hotel-restaurant de Baronie aan de Spoorstraat. Want daar schrijven de renners zich dit jaar in en halen er hun rugnummers op. Voor het eerst sinds jaren ontbreekt op de Spoorstraat de tribune in de eerste bocht na de start- en finishlocatie. "We willen de plek rond de vip-tent wat meer uitstraling geven", zegt Pierre Hermans. "Op de plek van de tribune komt een verhoogd vip-terras met een tent. De mensen hebben zodoende prima uitzicht over de Spoorstraat met start en finish."
Om het publiek nog beter te bedienen, wordt een extra meet en greet met de beroepsrenners en de wielrensters ingepast ter hoogte van de Rochusrotonde. Hier wordt een mobiel podium geplaatst waarop de profs zich een tweede keer aan het publiek kunnen presenteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant