Alle teams die meededen aan het Damestoernooi bij elkaar.
Alle teams die meededen aan het Damestoernooi bij elkaar.

Vijfde editie Damestoernooi De Willy's was weer succes

Sport 273 keer gelezen

WILBERTOORD | Voor de vijfde keer is dit jaar het Damestoernooi De Willy's georganiseerd. Op de velden van de Wilbertoordse club streden dit jaar 36 teams om de verschillende prijzen.

''Wanneer teams uit Dokkum, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Hendrik-Ido-Ambacht en De Meern naar je toernooi blijven komen, weet je dat je iets goed doet. Maar ook de teams uit de regio blijven constante factoren. De regionale inbreng van onder andere Juliana Mill, Vianen Vooruit, Toxandria, Olympia'18, Constantia, HBV en Sint Hubert wordt ook erg gewaardeerd'', aldus de organisatie van het Damestoernooi.

Feesttent
Op vrijdag werden de eerste teams rond de klok van 18.00 uur ontvangen op de tijdelijke camping, waar al snel de stemming er erg goed in zat. Na wat alcoholische versnaperingen kwamen de teams naar de feesttent toe.

Poulewedstrijden
Na deze eerste drie poulewedstrijden werden de teams ingedeeld op hun eigen niveau. De betere 16 streden verder in de A-categorie en de teams die minder punten gehaald hadden, speelden bij de onderste 20 teams, in de B-categorie. De eerste wedstrijddag werd afgesloten met een diner. Hierna gingen de teams zich klaarmaken voor de 'Tweeavond'. ''Het was een topavond waarbij het erg gezellig bleef tot in de de late uurtjes'', aldus de organisatie.

Finales
In de B-categorie won Juliana Mill de eerste halve finale tegen Haagse Hout. In de andere halve finale streden Zwammerdam en De Meern om de felbegeerde finale plek. Hier trok Zwammerdam aan het langste eind. Beide finalisten speelden voor de tweede keer op rij de finale. Juliana verdedigde de titel in de B-categorie en Zwammerdam verloor vorig jaar de finale in de A-categorie. De finale werd een potje waarbij beiden niet wilde verliezen. Het logische gevolg; een penaltyserie. De Millse dames wonnen en prolongeerden zo de titel in het B-toernooi.

A-finale
In de A-finale kreeg Constantia 1 een lesje effectiviteit van Woezik 2. Ondanks de vele kansen, verloor de Wanroijse ploeg met 2-0 van de Wijchense nieuwkomer. Prima keeperswerk hield Woezik echter op de been. Woezik versloeg in hun halve finale reeds de andere ploeg uit Wanroij; Constantia 2. Constantia 1 versloeg op hun beurt oud-toernooiwinnaar Olympia'18 uit Boxmeer. Na het eindsignaal sprongen de Wijchense dames elkaar in de armen er werd de toernooizege gevierd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant