Tini Ruys uit Cuijk keert terug bij Fortuna Sittard als assistent-trainer. (foto: Fortuna SC)
Tini Ruys uit Cuijk keert terug bij Fortuna Sittard als assistent-trainer. (foto: Fortuna SC)

Cuijkenaar Tini Ruijs wordt rechterhand Sunday Oliseh bij Fortuna Sittard

Voetbal 1.564 keer gelezen

SITTARD | Tini Ruys wordt de nieuwe assistent-trainer van Fortuna Sittard. De bijna 60-jarige Cuijkenaar wordt bij de club uit de Jupiler League de rechterhand van Sunday Oliseh, die eerder vandaag werd gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van de eerste profclub van Nederland.

De oefenmeester uit Cuijk was in het verleden als speler en trainer actief bij Fortuna Sittard. Verder werkte hij als bondscoach en clubtrainer in het Midden-Oosten en als hoofd opleidingen bij Roda JC en als hoofdtrainer bij MVV. Bij die club stapte hij in december 2013 op nadat hij doodsbedreigingen ontving na een bekernederlaag tegen JVC Cuijk, uitgerekend de club waar hij in de jaren '60 begon met voetballen. "Ik geloof dat zijn grote ervaring in de Jupiler League van toegevoegde waarde voor Fortuna zal zijn. Tini neemt als speler en trainer een belangrijke plek in de geschiedenis van Fortuna in. Dat geeft hem een unieke positie om Sunday bij te staan bij diens frisse aanpak en voetbalfilosofie", aldus aandeelhouder Isitan Gün op de officiële clubwebsite. 
Momenteel is Ruys werkzaam als hoofdtrainer van Meerssen, koploper in de eerste klasse D. Daar blijft hij gewoon aan. Hij gaat beide functies combineren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant