Femke ontmoet... Harold van De Hypotheker.
Femke ontmoet... Harold van De Hypotheker.

Femke ontmoet... Harold van De Hypotheker

Zakelijk 551 keer gelezen

De Hypotheker in Boxmeer? Jazeker! In het pand aan de Burgemeester Verkuijlstraat ontmoet ik Harold Hendriks, sinds 1 september j.l. de eigenaar van De Hypotheker Boxmeer. Ik zit aan tafel bij een ambitieuze ondernemer, met oog voor zijn klanten.

Wie is Harold? Harold is geboren en getogen in Mill. Hij woont nu met Anke en hun twee kinderen in Boxmeer. Harolds vader was timmerman, zijn moeder heeft altijd gezorgd voor de mensen om haar heen. Net als haar haalt Harold veel voldoening uit het ontzorgen van mensen. "Ik hecht veel waarde aan het geven van een verantwoord advies, op basis van de specifieke situatie van de klant." Harold heeft een positieve uitstraling en weet daarmee de mensen om hem heen te inspireren.

Harold, man van de praktijk
Harold, die naar eigen zeggen een 'broertje dood' had aan leren, vond in 1989 in de assurantiën de motivatie om wel te leren. In de praktijk maakte hij zich het vak eigen. Hij legde de basis bij een assurantiekantoor in Uden. Na een tussenjaar bij het landelijke Spaaradvies, kwam Harold in Boxmeer bij Marius Klomp terecht.

Marius Klomp
In november 1994 werd Harold aangenomen. Voorwaarde was wel dat hij naar Boxmeer zou verhuizen. "Marius hechtte namelijk veel waarde aan het contact met de klant. Je moest dicht bij de klant staan en heel toegankelijk zijn," licht Harold de visie van Marius toe. En het werkte! In zijn tijd bij Marius Klomp heeft Harold geleerd wat het is om de klant centraal te stellen en hem te ontzorgen. "Dat is me altijd bijgebleven" blikt Harold terug. "Als je gewoon eerlijk en eenvoudig blijft en eerlijk advies geeft, dan verdien je het vertrouwen van je klant. Gewoon doen wat je zegt."

Een eigen zaak
Van 2002 tot 2010 werkte Harold voor Meeùs. In 2010 waagde hij de stap en nam De Hypotheker Wijchen over. Harold begon er met één assistent. Wat zijn voorgangers niet lukte, lukt hem wel: hij slaagt erin om zijn vestiging te laten groeien tot een goed lopend bedrijf, met meerdere adviseurs en assistenten. "Vanuit de Hypotheker krijg ik weleens de vraag hoe ik dat dan toch voor elkaar heb gekregen. Mijn antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: verdiep je in de vraag van de klant, ontzorg hem en kom je afspraken na."

Verzekeringen? Jazeker!
Wat veel mensen niet weten is dat je naast hypotheken bij De Hypotheker ook terecht kunt voor verzekeringen zoals een autoverzekering, arbeidsongeschiktheid-, inboedel-, opstal- of een doorlopende reisverzekering. Harold licht toe: "Het is voor klanten heel aantrekkelijk om al hun zaken omtrent hun huis op één plek te kunnen regelen. Één loket voor al hun vragen. Dat is ook een vorm van 'ontzorgen'."

Landelijk met lokale 'roots'
"Doordat we een landelijke keten zijn, hebben we alle producten, van alle financiers op de plank liggen. Zo kunnen we kiezen uit de beste deals. Lokaal hebben we contacten met makelaars en notarissen, waardoor we heel snel kunnen handelen."
Het voordeel van een landelijke keten, is ook veel aanwezige kennis. Een grote database met situaties waarvoor eerder al een oplossing is gevonden. De Hypotheker heeft zelf ook een juridische helpdesk. Achter het landelijke merk De Hypotheker, zitten lokaal gewortelde adviseurs, met kennis van zaken en oog voor de klant. De Hypotheker is gericht op de particuliere klant.

Tot slot
Voor alle mensen die op zoek zijn naar een hypotheek of verzekering, meldt Harold nog het volgende: "Ons eerste intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Maak een afspraak en ervaar onze persoonlijke manier van werken!"
De Hypotheker Boxmeer: een modern bedrijf met de betrokkenheid van het assurantiekantoor van vroeger.

Waar vind je De Hypotheker?
De Hypotheker Boxmeer, Burgemeester Verkuijlstraat 49. Ze zijn tijdens kantoortijden geopend én op maandagavond en zaterdagochtend. Meer informatie? Bel 0485-571620 of e-mail: boxmeer1366@hypotheker.nl.

Voor het gehele interview zie www.femkeontmoet.nl. Hier vind je ook meer informatie over 'Femke Ontmoet'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant