5I: Herpinia verliest burentwist, Vorstenbosch profiteert

Voetbal 544 keer gelezen

HERPEN – Herpinia heeft bij OKSV de eerste seizoensnederlaag geleden, het verloor met 4-2. Vorstenbossche Boys wist hiervan te profiteren door met 9-0 van GVV´57 te winnen. VCO en Ruwaard pakten in het onderlinge duel beiden hun eerste punt, 3-3.

Door: Henk Vissers

OKSV verrast buurman Herpinia

Herpinia was vandaag minder scherp en miste de juiste beleving in de ogen van trainer Niek Nelissen. Nelissen was vol lof over het OKSV van scheidend trainer Niels Voet. OKSV knokte voor iedere grasspriet en wist liefst vier maal doel te treffen deze middag. Doelpuntenmakers van OKSV: Rick Reijs (2x), Perr Hidding en Marc van de Akker. Voor Herpinia was Ivo van Alst de doelpuntenmaker: 4-2.

Vorstenbossche Boys vernedert GVV´57

Waar GVV´57 eerder dit seizoen Herpinia knap op een 0-1 wist te houden was het vandaag anders met de ploeg uit Grave. Vorstenbossche Boys had het betere van het spel en opende dan ook verdient in de 23e minuut de score: 1-0. Bij rust namen de spelers van trainer Ruud Fleskens zelfs een 4-0 voorsprong. Hierna was de wedstrijd ook beslist want Vorstenbossche Boys liep alleen maar verder uit naar een uiteindelijke zege van 9-0. Doelpuntenmakers: Noud Donkers (4x), Marvin van Heeswijk (2x), Thijs van der Sanden (2x) en Gilbert Langenhuijzen.

MOSA´14 wint van SBV

MOSA'14 kwam via Bart van Grinsven op voorsprong voor rust: 1-0. SBV maakte gelijk via Aron Hoefnagels (1-1) maar na een uur spelen besliste Rens van den Heuvel de wedstrijd met een schot vanaf 16 meter: 2-1.

SCV´58 pakt overwinning in Ravenstein

In een duel dat in de ogen van trainer Jeroen Denissen van SCV'58 'vooral werd bepaald door de scheidsrechter' wist SCV de winst te grijpen in een 'donker Ravenstein.' De eerste helft was in de beginfase goed van de kant van SCV en de ploeg van Denissen ging dan ook via een doelpunt van Sam Stobbelaar met 0-1 de rust in. In de tweede helft ontving de keeper van Ravenstein de rode kaart na het maken van hands buiten het strafschopgebied. Uit de vrije trap volgde direct de 0-2 via Teun Jacobs. Hierna mocht Ravenstein aftrappen en direct hierop volgde een strafschop (1-2) voor Ravenstein die in de ogen van trainer Denissen 'onterecht werd gegeven.' SCV bleef ondanks de tegenvaller rustig en speelde het duel uit en behaalde dus en belangrijke overwinning.

Maaskantse Boys en Ulysses delen de punten.

In een sportieve wedstrijd hebben Maaskantse Boys en Ulysses de punten gedeeld. Hhet veld was niet geweldig maar de wedstrijd was wel spannend qua score verloop. Ulysses wist via Bas van Oudheusden in de derde minuut al op voorsprong te komen, 0-1. Ulysses bleef aanvallen en had pech in de afwerking. Maaskantse Boys kreeg hierna ook kansen die wel werden benut via Iwan Bouwens en Jochem Donkers: 2-1. Uiteindelijk maakte Ulysses nog wel gelijk via Aron van Bakel, 2-2. Trainer Sander Janssen was het niet eens met de lezing van Maaskantse Boys dat een gelijkspel verdiend was. Volgens Janssen verdienden de Megenaren meer maar wisten ze zich zelf niet te belonen door het missen van de vele kansen.

VCO en Ruwaard eindelijk van de nul af

In een spannende wedstrijd hebben VCO en Ruwaarde de punten gedeeld. VCO was niet de mindere in de wedstrijd en creëerde genoeg kansen. Ruwaard nam desondanks in de 37eminuut een 0-1 voorsprong, dat was ook de ruststand. In de tweede helft bleef VCO strijden voor meer, echter was het opnieuw Ruwaard dat scoorde in de 54e minuut, 0-2. VCO richtte zich op en wist via Seb Schrader de 1-2 te maken in de 57e minuut. Gijs Verbruggen bracht VCO in de 74e minuut langszij via een intikker binnen de 5 meter, 2-2. Ruwaard nam brutaal weer een voorsprong 2-3. Hierna kreeg een VCO speler ook nog een rode kaart maar VCO bleef doorgaan en wist via Remco Kersten alsnog een punt te pakken: 3-3. In de blessuretijd kreeg VCO nog een kans op 4-3 maar deze wilde er niet in voor de ploeg van trainer Ties van der Zwaan. Gezien het spelbeeld en gezien het feit dat zijn jeugdige ploeg telkens terug wist te komen in de wedstrijd was een overwinning wellicht verdiend volgens Zwaans. Het punt werd echter wel uitbundig gevierd.