5I: Herpinia pas op dreef na rust en SCV´58 wint van buurman GVV´57

Voetbal 78 keer gelezen

ZEELAND - Herpinia wist pas na rust een grote uitslag neer te zetten, MOSA´14 sluipt naar de tweede plaats en SCV´58 wist de burentwist te winnen en daarmee GVV´57 op afstand te houden.

In Zeeland verwachtte men een grote overwinning van Herpinia uit bij VCO. Maar voor de rust waren de jeugdige spelers van VCO goed bij de les. Ondanks het ontbreken van doelman Mike Vissers wist VCO het Herpinia moeilijk te maken om te scoren. De ploeg van Niek Nelissen wist pas in de 20e minuut een gaatje te vinden in de Zeelandse defensie. Ivo van Aalst opende de score. VCO speelde gegroepeerd en hield daarmee de aanvallers van Herpinia buiten de zestien. De gastheren werkten hard maar kregen zelf niet echt gelegenheid te scoren tot vlak na de goal van Herpinia. Een prachtig afstandsschot belandde op de lat. Een treffer had gekund maar zat er in het verloop van de wedstrijd niet meer in voor VCO. Pal na rust vergrootte Herpinia de voorsprong naar 0-2 en 0-3 via Rowdy Megens. VCO was even van slag maar wist zich enigzins te herstellen. Halverwege 2e helft ging het alsnog fout als Mustafa Seddiqi scoort, 0-4 en opnieuw Megens binnen schiet, 0-5. De wedstrijd is dan natuurlijk al lang en breed gespeeld. De doelpunten van Mark van der Velden (0-6) en Jelko Danen (0-7) zorgden ervoor dat Herpinia ook het doelsaldo verder op vijzelde.

Achilles Reek verslaat Ulysses

Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft Achilles goede zaken gedaan vandaag. Het veld zorgde ervoor dat er vooral opportunistisch werd gespeeld. Achilles kwam al vroeg op achterstand, 0-1. Even later leek het orde op zaken te stellen maar er werd voor buitenspel gevlagd. Ook viel een vrije trap op de lat. Via Bas Linders kwam Achilles op gelijke hoogte, 1-1. In de tweede helft kreeg Achilles Reek nog een aantal vrije trappen. Twee daarvan werden benut door Rob van der Wijst die hiermee de score deed oplopen naar 2-1 en de eindstand, 3-1. Trainer Marco Bennehey was erg content met de uitslag en ziet dat zijn ploeg verder de stijgende lijn heeft door gezet.

SCV´58 wint derby in blessuretijd

Voor de wedstrijd werd binnen de spelersgroep van SCV´58 al aangegeven hoe belangrijk het duel was. Sinds 2006 was er namelijk niet meer gewonnen van de Gravenaren. Het enige wat telde was dus een overwinning. In de eerste helft was SCV de betere ploeg en kreeg het ook 3 goede kansen. In de tweede helft werd de sfeer grimmig, vooral door het ``irriterende spel van GVV`` aldus trainer Jeroen Denissen van SCV´58. Toch bleven er kansen komen maar de paal, de lat en de doelman weerhielden SCV van scoren. Toch wist de ploeg van Denissen in blessuretijd nog te scoren via Pascal van Thiel die de matchwinner werd, 1-0.

MOSA´14 stijgt naar 2e plek

MOSA'14-Ruwaard is 3-1 geworden. Ruwaard kwam na een ruim half uur op 0-1 door een eigen goal van een speler van MOSA'14. Vlak na rust werd het 1-1 via Rens van den Heuvel, die een penalty benutte. Na een uur spelen kopte Thijs van Schadewijk de voorsprong binnen: 2-1. In de blessuretijd gooide Van den Heuvel de wedstrijd in het slot door de 3-1 binnen te schieten. Met deze overwinning is MOSA opgeklommen naar de 2e plaats.