Herpinia-trainer Niek Nelissen, rechts, ontbrak vandaag.

5I: Herpinia heeft moeite met Maaskantse Boys, Achilles Reek klopt SCV'58

Voetbal 328 keer gelezen

Herpinia won van Maaskantse Boys, maar eenvoudig ging het niet. Runner-up Vorstenbossche Boys maakte ook geen fout en klopte MOSA'14 met 4-0.

Herpinia had het knap lastig tegen Maaskantse Boys. De ploeg uit Maren-Kessel kent een sterk 2016 en kwam op bezoek bij de koploper op een 0-1 voorsprong door Bart Wetzer. Willem van Ras trok net voor rust de stand gelijk. Op dat moment hadden beide ploegen al een rode kaart gehad. Wellicht had Herpinia er nog één moeten hebben, omdat volgens Maaskantse Boys de doorgebroken Jochem Donkers werd gevloerd door de Herpense doelman. In de tweede helft kwam Herpinia, waar trainer Niek Nelissen nog op skivakantie in Italië is, via Luc van Zuijlen en Mustafa Seddiqi op 3-1. De gasten maakten het nog even spannend bij de 3-2, maar dichterbij kwamen ze niet meer.

MOSA'14 komt tekort in Vorstenbosch
Vorstenbossche Boys heeft verdiend drie punten gepakt tegen MOSA'14. Het eerste half uur ging het nog gelijk op, maar daarna was het de thuisploeg met het betere van het spel. Met een ruststand van 2-0 hoopten de bezoekers nog op een terugkeer, maar toen er achterin werd omgeschakeld naar 1 tegen 1 profiteerden de gastheren: 4-0.

Achilles Reek wint ruim van SCV'58
SCV'58 ging toch wel verrassend met 4-1 onderuit tegen Achilles Reek. Na tien minuten kwam het wel op voorsprong door spits Pascal van Thiel. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en drukte het 80 minuten lang de Velpenaren achteruit. Na twintig minuten kwam Achilles Reek terug in de wedstrijd en na na de rust nam het afstand. Eerst via een goal van Bas Linders en na een uur door Rob van der Wijst (penalty). Vlak voor tijd maakte Linders de 4-1. SCV'58-trainer Jeroen Denissen was teleurgesteld na afloop. "We hebben het op alle fronten laten afweten en terecht verloren van een gretigere spelend Achilles Reek. Nu de wonden likken en op naar komende maandag.

SBV te sterk voor GVV'57
SBV nam vandaag sportieve revanche voor de 0-7 nederlaag tegen Vorstenbossche Boys afgelopen zondag. In Grave ging het met 0-1 rusten dankzij een goal van Don Martens. In het tweede bedrijf kreeg GVV'57 twee goals van Jordy van Outvorst om de oren. Tussendoor had de thuisploeg nog 1-2 gemaakt. Het slotakkoord was voor SBV Haren. Het was Tim van der Venne die koelbloedig de 1-4 maakte.

Eenvoudige overwinning OKSV
OKSV kende geen moeite met OKSV: 4-0. In de negende minuut bereikte Perr Hidding ploeggenoot Dirk van de Berg en die werkte binnen: 1-0. De stand werd in de 39ste minuut verdubbeld dankzij een benutte penalty van Kevin van de Akker. Op slag van rust maakte Marc van de Akker op aangeven van Hidding de 3-0. In de tweede helft prikte de ploeg van trainer Niels Voet er nog één binnen. Uit een corner van Jesper van Griensven bepaalde Niek Selten in de 57ste minuut de eindstand op 4-0.