MOSA'14 won van Achilles Reek.
MOSA'14 won van Achilles Reek.

Overzicht van de vijfde klasse I

Voetbal 246 keer gelezen

HERPEN | Herpinia kan het kampioenschap in de vijfde klasse I nu echt bijna niet meer ontgaan. Tegen SCV'58 werd met 1-0 gewonnen, zodat het gat met Vorstenbossche Boys, dat won bij Maaskantse Boys, acht punten blijft.

door Leon Voskamp

Herpinia had aan een goal van Mustafa Seddiqi halverwege eerste helft voldoende om drie punten te pakken. Volgens trainer Niek Nelissen een terechte overwinning in een matige wedstrijd. "De eerste helft vergaten we onszelf te belonen en hadden we met 3-0 voor moeten staan. Uiteindelijk krijgt SCV'58 vlak voor tijd nog een enorme kans op de 1-1, maar die missen ze. Al met al was het één van onze moeilijkste wedstrijden van dit seizoen." SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "Het was van twee kanten meer spannend dan goed. Herpen kon ook niet veel bewerkstelligen. Wij hebben een honderd procent kans om zeep geholpen. Na afgelopen zaterdag hebben we ons in ieder geval tweehonderd procent hersteld. Met een beetje meer geluk hadden we denk ik een punt kunnen pakken."

Vorstenbossche Boys wint ruim
Vorstenbossche Boys had vanmiddag weinig moeite met Maaskantse Boys: 0-4. Via een kopbal van Wesley Dekkers stond het met rust 0-1. In het tweede bedrijf werd het 0-2 en 0-3 door Marvin van Heeswijk en 0-4 door Thijs van der Zande. Trainer Ruud Fleskens heeft nog een klein beetje hoop op de titel. "Geloof blijven we altijd houden. Bij hun kan de druk wat toenemen. Al zal het een moeilijk verhaal worden voor ons."

OKSV klopt GVV'57
Met een enorme lijst aan blessures trad OKSV vandaag met een mix van eerste en tweede elftal en jeugdspelers aan tegen GVV'57. Met de 3-0 trainer was trainer Niels Voet dan uiteraard tevreden. "Dit weekend hebben we zes punten gepakt, dat is netjes. Helaas is het door de vele blessures wat wisselvallig bij ons, dat zie je ook aan de resultaten. Voor aanvang van het seizoen wilden we bij de eerste vijf eindigen, maar dat hebben we bijgesteld. Nu willen we het seizoen gewoon zo goed mogelijk afsluiten." De toeschouwers in Overlangel zagen OKSV na twaalf minuten op 1-0 komen. Tim Reijs bediende Dirk van de Berg, die vervolgens geen fout maakte. Vier minuten na rust was het 2-0 door opnieuw Van de Berg, die dit keer profiteerde van slecht uitverdedigen. Een kwartier voor tijd bediende Perr Hidding ploeggenoot Niek Selten die voor de 3-0 tekende.

MOSA'14 wint door penalty
MOSA'14 verloor afgelopen zaterdag ruim van Vorstenbossche Boys, maar was vandaag te sterk voor Achilles Reek. Aanvaller Rens van den Heuvel maakte vanaf elf meter de enige goal van de wedstrijd. MOSA'14 had in de eerste helft het beste van het spel en was dankzij het 'windvoordeel' regelmatig in de aanval. In de tweede helft kregen de gasten meerdere grote kansen. Die werden gemist, waardoor de Oijenaren drie punten in de wacht sleepten. MOSA'14-trainer Bas Boere, die met een geblesseerde knie langs de kant toekeek: "We hebben ons keurig hersteld van de nederlaag afgelopen zaterdag. Ons doel is om tot de laatste speeldag mee te doen om een plek in de nacompetitie." Marco Benneheij, trainer van Achilles Reek noemde de nederlaag superzuur. "We krijgen een penalty tegen die 99 van de 100 keer niet wordt gegeven. De scheidsrechter heeft zich hier zelfs voor verontschuldigd. Wij misten in de tweede helft kansen, anders hadden we hier gewoon gewonnen. MOSA'14 was de gelukkige winnaar, maar als wij hier wonnen, hadden ze helemaal niks te zeggen gehad."

Primeur voor SBV
SBV won vandaag voor de tweede keer op rij. In de gemeentelijke derby met sv Ruwaard werd er met 4-0 gewonnen. De eerste goal van het duel, dat een aantal opstootjes kende, werd gemaakt door Berry Knipping. Zijn corner vloog er door de wind rechtstreeks in. Zijn broer Jaimy verdubbelde de stand vanaf elf meter, toen Jordi van Orsouw in het zestienmetergebied werd gehaakt door Leon van der Putten. In de tweede helft breidden Rob Hoefnagel en Jordi van Orsouw (penalty) de stand uit naar 4-0. "We zijn eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen gekomen", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. Overigens is SBV bezig met een aantal versterkingen. "Onze selectie is krap en er moeten een aantal jongens met kwaliteiten bijkomen. Er wordt binnen de club hard aan gewerkt." Ruwaard is ook bezig met een zoektocht naar versterkingen. Trainer William Gorissen zag vandaag zijn spelers hard werken, maar wel onderuit gaan. "Bij een 2-0 stand raken we de lat. Die pech heb je dan als hekkensluiter. Als de goal was gevallen, kun je een andere wedstrijd krijgen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant