5I: Vorstenbossche Boys stelt teleur, maar wint wel van sv Ruwaard

Voetbal 165 keer gelezen

OSS | Vorstenbossche Boys-trainer Ruud Fleskens sprak na afloop van een matige prestatie van zijn ploeg. Sv Ruwaard werd met 2-4 aan de kant gezet, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven.

"Ons niveau vandaag lag zo laag, dat past niet bij ons. Volgende week spelen we tegen SCV'58, dan moet het beter." Sv Ruwaard kwam twee keer op voorsprong. Voor rust zorgde Jordy Kanters met een rake schuiver voor de 1-1, in de tweede helft zorgde Ronald Bijl na 67 minuten voor de 2-2. In de slotfase trokken de bezoekers het duel naar zich toe. Jordy van Heeswijk zorgde voor de late 2-3, Gilbert Langenhuizen maakte er in de extra tijd 2-4 van.

Zwaarbevochten overwinning SCV'58
Pascal van Thiel was zondagmiddag weer eens erg belangrijk voor SCV'58. De topschutter schoot tegen Maaskantse Boys tien minuten voor tijd zijn ploeg vanaf elf meter naar de overwinning. Trainer Jeroen Denissen was na afloop erg tevreden. "Na drie nederlagen weer een broodnodige overwinning. Een strafschop, gegeven door een uitstekende scheidsrechter, leverde ons de winst op. Een zwaarbevochten overwinning, maar ik denk wel een terechte."

Ravenstein wint gemeentelijke derby
SBV moest in de thuiswedstrijd tegen Ravenstein al na een klein half uur met tien man verder. Jordi van Orsouw kreeg direct rood. Op dat moment stond het al 0-1 toen Ton Knoben de Harense doelman verschalkte. Volgens SBV-trainer Eric van Vugt stond het na een aantal omzettingen echter verdedigend goed. "We kwamen er zelfs een aantal keer goed uit en er waren kansen voor Berry Knipping en Rob Hoefnagel." Het kaarsje voor SBV ging in de 72ste minuut echter langzaam uit. Sjoerd van Haeren tekende voor de 0-2 en daarmee de beslissing. Hoefnagel was met een halve omhaal nog dicht bij de 1-2, maar zijn inzet belandde op de lat. "Met een beetje geluk hadden we met tien man een puntje gepakt, maar uiteindelijk verliezen we terecht met 0-2", aldus Van Vugt. "Maar met deze nederlaag valt beter te leven dan met de 1-1 van vorige week."

Gelijkspel GVV'57 - MOSA'14
GVV'57 en MOSA'14 moesten genoegen nemen met een puntje. Het was Rens van den Heuvel, dit seizoen goed op dreef, die op slag van rust de 0-1 maakte namens de bezoekers. GVV'57 had eerder in de helft een aantal mogelijkheden laten liggen, maar ook MOSA'14 was met Nicky Hoeks gevaarlijk. In de tweede helft kreeg de thuisploeg twee penalty's. De eerste van Menno Uijen werd gekeerd door doelman Stijn Liefkens, de tweede een kwartier voor tijd van Ashley Bonnikhorst was wel raak. GVV'57-trainer Bob Gremmen was na afloop ietwat teleurgesteld over het resultaat. "Vooraf zou ik tekenen voor een punt tegen de nummer drie. Maar na afloop van dit duel niet, want er had voor ons meer ingezeten. Een overwinning was verdiend geweest." Voor GVV'57 valt er dit seizoen niets meer te halen. Gremmen: "Voor ons is dit jaar een overgangsjaar. We willen deze groep intact houden en volgend seizoen komt waarschijnlijk de gehele A-jeugd over. Dat wordt dan het tweede elftal en we kunnen dan als club de komende jaren gaan bouwen."

Ulysses moeiteloos langs VCO
Ulysses kende weinig moeite met VCO. De bezoekers werden met een 4-0 nederlaag terug naar 't Oventje gestuurd. Pas na een uur opende Yunusa Jarju de score. Daarna ging het snel. Willem Brouwer tekende voor de 2-0 in de 65ste minuut en tien minuten later zorgde Paul van Lith voor de 3-0. De spits is terug van langdurig blessureleed en hoopt volgend seizoen weer helemaal fit van de partij te zijn. Het slotakkoord was voor Brouwer: 4-0. Ulysses-trainer Sander Janssen: "We zijn eigenlijk geen moment in gevaar geweest."

Eenvoudige overwinning Achilles Reek
'Zomeravondvoetbal', zo beschreef OKSV-trainer Niels Voet de prestatie van zijn ploeg. In Reek was de plaatselijke Achilles met 5-1 te sterk. Met rust stond het al 3-0 door goals van Bas Linders, Willem van Krey en Rob van der Wijst. Na ruim een uur bracht Niek Selten nog enigszins de spanning terug in de wedstrijd. In de slotfase bepaalden Hans van der Doelen en Mathijs van der Steen de stand op 5-1.