Een luchtfoto van een eerdere opening.
Een luchtfoto van een eerdere opening.

Achttiende editie TOP * OSS * CUP met deelnemers uit zes landen

Sport 125 keer gelezen

OSS | De achttiende editie van het internationale voetbaltoernooi om de TOP * OSS * CUP vindt van 5 tot en met 8 mei plaats. De organisatie is in handen van de stichting TOP * OSS * CUP in samenwerking met de jeugdafdelingen van sv TOP, Cito, Prinses Irene, Ruwaard en FC Schadewijk.

Het toernooi startte in 1999. Destijds gestart in het kader van het 600-jarig bestaan van de stad Oss. De deelnemers dit jaar zijn afkomstig uit zes landen. Naast Nederland gaat het om teams uit België, Duitsland, Denemarken, Polen en Frankrijk. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei worden er ruim 400 wedstrijden gespeeld op de velden van de diverse sportparken. Daarnaast is er voor de jongste leeftijdscategorieën ook nog een penaltybokaal. Nieuw is een negen tegen negen categorie. De buitenlandse deelnemers arriveren in de loop van donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag. Het merendeel van deze deelnemers is ondergebracht in de lokalen van het Mondriaan College. Daarnaast overnachten er spelers in een aantal locaties in de omgeving. Zondagochtend keren ze weer terug. De opening wordt op 5 mei om 21.00 uur in het Frans Heesen Stadion verricht door wethouder Kees van Geffen. Er vinden ook een aantal optredens plaats. Er is naast het voetballen nog meer georganiseerd voor de deelnemers. Zo mogen ze op vrijdagavond gaan zwemmen in het Golfbad in Oss. Ook dit jaar kan de organisatie weer rekenen op de medewerking van vele vrijwilligers.

Informatie
De entree voor bezoekers is gratis. Er zijn ook andere activiteiten rondom het voetbalprogramma. Kijk voor meer informatie over het toernooi op de website www.toposscup.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant