Olympia'89
Olympia'89

Handballers Olympia'89 kunnen periodetitel in eerste divisie pakken

Sport 87 keer gelezen

APELDOORN | De handballers van Olympia'89 hebben een degelijke overwinning geboekt bij hekkensluiter AHV Achilles in Apeldoorn: 26-35 na een ruststand van 14-16. De twee keer op rij gepromoveerde Ossenaren staan zodoende nog steeds bovenaan in de eerste divisie. Voor Twan van Iperen had deze wedstrijd een bijzonder tintje, want de vanuit de A-jeugd overgekomen speler maakte zijn eerste goal voor het eerste team.

Door de zege staat de ploeg van trainer Paul Coenders nu in pole position voor de eerste periodetitel. Die kan volgende week in een thuiswedstrijd tegen Havas behaald worden. Gezien de ranglijst zou dat een makkelijke opgave moeten zijn, maar wie de resultaten van de komende tegenstander verder analyseert, ziet een ander beeld: een sterke tegenstander die een paar keer nipt verloren heeft van ploegen uit de top.
In Apeldoorn gingen de gasten zaterdagavond voortvarend van start. De eerste zes doelpunten werden snel gemaakt en over verschillende makers verdeeld: 1-6. Maar het bleek niet de opmaat naar een makkelijke wedstrijd. De tegenstander klampte telkens weer aan. Bij de stand 3-9 scoorde Achilles zelfs vijf keer op rij. En even later stond het zelfs 12-12 en 13-13. Voor rust was er echter toch weer een klein gaatje gemaakt: 14-16. In het eerste gedeelte van de tweede helft was dat niet veel anders. Ongeconcentreerde momenten zorgden ervoor dat het gat in eerste instantie niet verder kwam dan drie: 23-26. Maar in het laatste kwart werd er een versnelling geplaatst, met vier doelpunten op rij: 23-30. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, waarna Olympia de marge nog iets verder uitbouwde en Twan van Iperen de laatste treffer van de wedstrijd maakte.