Jan Peters (links) en twee collega's.
Jan Peters (links) en twee collega's.

Bakker Bart wil publiekstrekker zijn in De Ruwert

Zakelijk 1.242 keer gelezen

OSS | Jan Peters is de nieuwe franchisenemer van Bakker Bart in winkelcentrum De Ruwert. De Wijchense ondernemer kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. "De Ruwert is een winkelcentrum met een gevarieerd aanbod aan winkels en een paar in het oog springende verswinkels. We zorgen voor ambacht op topniveau."

door Leon Voskamp

Peters hielp als jonge jongen al iedere zaterdag in de bakkerij waar zijn vader werkte. Toen hij 16 jaar werd, wist hij precies wat hij wilde en koos hij voor een bakkersopleiding. Na zijn schooltijd werkte hij bij diverse bakkerijen. Op een gegeven moment ging het 's nachts werken hem tegenstaan en hij maakte de overstap naar een supermarkt. Overdag kreeg hij de leiding over de brood- en banketafdeling. Daar werd op traditionele wijze gebakken. "Er stonden twee ovens waaruit de hele dag heerlijk geurende broodjes en stokborden kwamen waarvan de basis als deegstuk aangeleverd werd door Bart's retail."

'Vooruitstrevend'
Twee jaar geleden werd de supermarkt waar hij voor werkte overgenomen door een andere supermarkt. Zijn functie veranderde ook, want zijn nieuwe werkgever schaalde terug naar de standaard broodafdeling. "Hier kon ik mijn geluk niet vinden. Ik ben op zoek gegaan naar iets nieuws." Hij kwam al snel bij Bakker Bart terecht. "Ik kende de organisatie al. Bakker Bart heeft me altijd al aangesproken vanwege de vooruitstrevende broodformule." Hij keek rond in diverse plaatsen voor een geschikte locatie en zag winkelcentrum De Ruwert voorbijkomen. "De Ruwert is een goed winkelcentrum. Samen met de groenteboer en slager hebben wij ambacht hoog in het vaandel staan. Ik hoop op een gezonde en gezellige samenwerking met alle ondernemers en medewerkers in het winkelcentrum. Ik zie volop kansen om het hier nog verder te verbeteren."

Vertrouwde gezichten
Jan Peters is dan wel de nieuwe franchisenemer, de vertrouwde gezichten van de medewerkers zijn gebleven. Ook kunnen klanten blijven rekenen op zeer verse producten. "Het is uniek dat we bij Bakker Bart 's ochtends vanuit de deeg vers brood maken. En we bakken de hele dag door, dus er zijn altijd verse producten. Voor het brood en de lekkerste belegde broodjes kunnen mensen bij Bakker Bart terecht. Uiteraard ook voor de lekkerste koffie met een lekkernij erbij. Op korte termijn komt er een nieuwe koffiemachine waarmee we nog betere koffie en cappuccino maken." Hij vervolgt: "Klantvriendelijkheid vinden we heel erg belangrijk. We hanteren ook klantvriendelijke prijzen."

Metamorfose
Vandaag, woensdag 12 oktober, is de officiële opening van de vernieuwde Bakker Bart in de Ruwert. De laatste twee dagen heeft de zaak een metamorfose ondergaan. Het plafond is vernieuwd, er ligt een nieuwe vloer en ook is er nieuwe verlichting. "Voor volgend jaar staat er nog een verbouwing op het programma. Zo hoop ik één van de publiekstrekkers te worden in het winkelcentrum."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant