Tom Dominikus en Harm van der Pas in gesprek.
Tom Dominikus en Harm van der Pas in gesprek.

'Kopen is nu erg aantrekkelijk'

Zakelijk 129 keer gelezen

OSS | Het kopen van een woning of appartement is eigenlijk nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Dat komt door de historisch lage rente. "Sensationeel laag", aldus hypotheekadviseur Harm van der Pas van Van der Krabben Makelaardij. Hij merkt dat het vertrouwen bij kopers en verkopers flink toeneemt.

Voordat Tom Dominikus en Cindy den Bieman een huis kochten op Park Zwanenberg, gingen ze bij Van der Krabben Makelaardij in gesprek met Van der Pas. Tom: "We hebben een goede relatie met elkaar en we vertrouwen elkaar. Bij Van der Krabben hebben we fijne gesprekken gehad, waarin we duidelijke informatie en antwoord op onze vragen kregen."

Passend advies
Bij Van der Krabben kregen ze een passend advies over de te kiezen hypotheekvorm. Van der Pas: "We merken dat heel veel mensen de toegevoegde waarde inzien van een gesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur. In het gesprek geeft de klant de wensen aan en de kernvragen worden in beeld gebracht. We nemen mensen aan de hand mee in het oerwoud van informatie en desinformatie. Uiteindelijk komen we tot een passend advies voor de klant en zorgen we voor een hypotheek waar ze blij mee zijn." Mensen hoeven niet bang te zijn dat het eerste gesprek direct geld kost. "Wij vinden het heel belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en in een vrijblijvend gesprek schetsen we de persoonlijke situatie en wensen. Vaak is er dan al een goede basis gelegd voor een vervolggesprek."

Projecten
De huizenmarkt is volop in beweging, ook in de gemeente Oss. Huizen worden sneller verkocht, de voorraad bestaande woningen slinkt en er worden ook duurdere huizen gekocht. Nieuwbouw is daarom ook voor de gemeente Oss noodzakelijk. Er zijn diverse mooie projecten in de gemeente Oss. Park Zwanenberg bijvoorbeeld, maar ook onder andere De Kwekerij (voormalig tuincentrum Zwanenberg), Bergse Heihoek, Piekenhoef en Mettegeupel Oost. "Als we bijvoorbeeld naar het gebied van en rondom de Talentencampus kijken, dat is een zeer fraaie vernieuwing van Oss. Nu het er staat, worden mensen steeds enthousiaster. Steeds meer wordt het zichtbaar en de Ossenaar gaat het steeds meer ontdekken. Het is een rijdende trein en de eerste sporen zijn daarvoor aangelegd. En de rest van de sporen volgt." Hij vervolgt: "Oss is een prettige woongemeente en veel mensen voelen zich verbonden met Oss. Positief is dat het vertrouwen terug is bij mensen. Ze zien bijvoorbeeld dat op hun werk nieuwe mensen worden aangenomen en dat het economisch beter gaat. Dat zorgt ervoor dat mensen, waaronder veel starters, het nu aandurven om te gaan kopen. En dat is vanwege de extreem lage rente ook erg aantrekkelijk."

Gemeente Oss
Van der Pas heeft ook positieve woorden over voor de gemeente Oss, die een belangrijke rol heeft gespeeld op het gebied van wonen. "Met de starterslening, die tot het einde van dit jaar verkrijgbaar is, kunnen starters eerder een woning kopen. De gemeente Oss heeft in crisistijd haar nek uitgestoken door dit mogelijk te maken."

Informatie
Harm van der Pas is bereikbaar via e-mailadres h.pas@krabben.nl of bel naar telefoonnummer (0412) 63 29 28. Van der Krabben Makelaardij is gevestigd aan de Kruisstraat 21 in het Osse centrum.

Klik hier voor de special TOM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant