Kledingwinkel start actie voor Leger des Heils

Zakelijk 199 keer gelezen

OSS | Veel mensen hebben oude winterjassen in de kast hangen die ze niet meer gebruiken. Zonde, vindt Ter Horst van Geel. Daarom heeft de kledingwinkel, met ook een vestiging in Oss, een bijzondere actie in het leven geroepen: een Jas voor een Jas.

Het werkt als volgt: in de tien filialen van Ter Horst van Geel staan Leger des Heils-boxen. Klanten stoppen daar hun oude winterjas in en krijgen vervolgens 25 euro korting op een jas uit de nieuwe collectie (vanaf 110 euro). Wel moet de oude jas schoon en draagbaar zijn.

Dubbele winst
"Veel mensen hebben een oude winterjas in de kledingkast hangen die ze niet meer gebruiken", zegt Lotte van de Wijdeven van Ter Horst van Geel. "Die neemt veel ruimte in beslag, terwijl hij vaak al jarenlang niet wordt gedragen. Dat vinden we zonde. Via deze donatie helpt de klant een ander én krijgt de klant een leuke korting. Dubbele winst dus."

Leger des Heils
"We zijn erg blij met deze sympathieke actie", zegt Thamar Keuning van het Leger des Heils ReShare. "We hopen dat er veel jassen worden gedoneerd, maar alle donaties zijn mooi meegenomen."

Sorteercentrum
De jassen worden gebracht naar een sorteercentrum van het Leger des Heils in Oosterhout. Daarna gaan ze naar ReShare-stores, noodhulp en daklozen. Keuning: "Op deze manier krijgt elke jas een mooie bestemming."

Broekenactie
In mei heeft Ter Horst van Geel een vergelijkbare actie met broeken gedaan. Dat was een succes: er werden meer dan 2.000 broeken verzameld. Van de Wijdeven: "We zijn blij met elke jas, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als we dat aantal van 2.000 overtreffen en al die jassen een nieuwe eigenaar krijgen."

Looptijd
De Jas voor een Jas-actie bij Ter Horst van Geel loopt vanaf 25 oktober tot en met 5 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant