Theo Smits en Tim van Lent.
Theo Smits en Tim van Lent.

'Fitland XL is nu een 9 en moet een 10 worden'

Sport 488 keer gelezen

OSS | Fitland XL opende afgelopen weekend na Mister Nelson en het hotel de deuren op de Talentencampus. Tim van Lent is de nieuwe sportmanager en volgt Theo Smits op. Smits: "Tim staat volledig achter de denkwijze van Fitland en past goed in het team."

Smits startte twaalf jaar geleden met Fitland Oss in de Linkensweg. In september 2014 verkaste Fitland na de overname van Achmea Health Center naar de Obrechtstraat. Afgelopen donderdag en vrijdag volgde een verhuizing naar de Talentencampus. Zaterdag gingen daar de deuren open voor de nieuwe fitness van Fitland XL, dat 7 dagen per week 24 uur per dag geopend is. Smits: "Mijn afsluitende project bij Fitland is het weekend van 27 en 28 november waarin open dagen worden gehouden. Daarna richt ik me op mijn bedrijf Yogaland, waar Fitland-leden ook gebruik van kunnen maken. Zo heb ik al diverse aanvragen vanuit het bedrijfsleven gehad om hen te begeleiden, ga ik docenten begeleiden binnen de Fitland-keten en geef ik personal yoga-lessen. Mijn volgende doel is duidelijk: yoga bekendmaken bij het mannelijk publiek. Velen vinden het nog zweverig, maar dat is het zeker niet. Het is niet voor niets dat militairen in Nederland nu ook yoga krijgen om zo in stresssituaties het hoofd koel te kunnen houden. Daarnaast blijf ik als relatiebeheerder betrokken bij Fitland XL in Oss."

Talent
Ossenaar Tim van Lent (27) is de sportmanager van de nieuwe fitnessvestiging. Smits: "Bij Fitland Oss krijgen talenten altijd de kans. Tim is er daar één van en hij heeft het Fitland DNA." Talentontwikkeling is altijd een belangrijk punt geweest bij Smits en Fitland Oss. "De cirkel voor mij is rond. Ik kan met een goed gevoel de fitness toevertrouwen aan Tim, want hij is een talent dat we zelf hebben opgeleid. Het is een goed voorbeeld wat we met de Talentencampus voor ogen hebben." Smits en Van Lent kijken, zittend in de sportbar boven de fitnessruimte, om zich heen. Op de plek waar nog niet zo lang geleden tientallen bouwvakkers aan het werk waren, zijn nu restaurant Mister Nelson, het Hampshire Hotel, een splinternieuwe fitnessruimte en een aantal zalen voor groepslessen neergezet. Met scholen, bedrijven, een zwembad en het stadion van FC Oss in de buurt heeft de Talentencampus nu een echt gezicht gekregen. "Zo'n project kan alleen slagen als je met andere partijen goed samenwerkt", aldus Smits. "Het is fantastisch gebouwd en de eerste reacties van onze leden zijn geweldig. Het is binnen Fitland nu een kwestie van finetunen. Ik geef het nu het cijfer 9, maar het moet een 10 worden."

'Verrassende reis'
Van Lent liep stage bij Fitland Oss en deed daarna ergens anders vijf jaar praktijkervaring op. "Fitland Oss is zeker drie keer zo groot geworden, maar het huiskamergevoel waar we bekend om staan, is behouden gebleven. Het is een parel in Oss." Hij vervolgt: "Op sportgebied blijven we er voor een brede doelgroep. We hebben diverse nieuwe en effectieve apparaten. Met journeys zorgen we voor een groot verschil in vergelijking met andere sportscholen. Nieuwe leden bijvoorbeeld kunnen hier in een traject van 52 weken met 16 journeys kennismaken. We gaan op een verrassende manier op reis door de fitness en trainen resultaatgericht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant