Afbeelding

Gemeente Oss zoekt 100 huishoudens die 100 dagen zonder afval willen leven

Algemeen 1.138 keer gelezen

OSS | Noem het een uitdaging of avontuur. Gaat het lukken om 100 huishoudens 100 dagen zonder afval te laten leven? De gemeente Oss gaat het proberen. Op 1 januari 2017 start deze uitdaging en de gemeente is op zoek naar deelnemers. Vanaf 1 november kunnen mensen zich inschrijven via http://www.oss.100-100-100.nl of www.oss.nl/afval.

Het einde van het project is op 10 april 2017. Samen met de andere deelnemers krijg je weekopdrachten en tips zodat je elkaar kunt helpen. De website http://www.oss.100.100.100.nl speelt daarbij een belangrijke rol. Daar staat bovendien ook meer achtergrondinformatie. Op 14 december is er een startbijeenkomst. Wethouder Johan van der Schoot: "Als het gaat om afvalinzameling zijn we goed op weg, maar er is meer voor nodig om onze doelstelling te halen. Een andere aanpak, maar welke? Wat werkt voor onze inwoners en wat werkt niet? Om daar meer inzicht in te krijgen willen we in 2017 en 2018 via diverse proeven bekijken wat onze inwoners helpt om bewuster te worden van afval en om afval beter te scheiden."

Bijdrage 
Henri Arts, voorzitter Dorpsraad Lith doet mee: "Ik vind het belangrijk om de berg afval te verminderen en daar bewust mee om te gaan. Voor mijn kinderen en onze samenleving. Je kunt al een eenvoudige bijdrage leveren door zelf een tasje mee te nemen naar de winkel of hergebruik van spullen. Ben heel benieuwd hoe we dit in ons gezin met zijn vijven gaan doen. En benieuwd naar de ideeën waarmee we als deelnemers elkaar kunnen stimuleren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant