Ruben en Ad Greve. (Foto: Hans van der Poel)
Ruben en Ad Greve. (Foto: Hans van der Poel)

'Voor erg lage kosten heel representatief zitten'

Zakelijk 605 keer gelezen

OSS | Voor een zeer aantrekkelijk tarief je eigen werkplek, een centrale receptie, vestigingsadres van je onderneming, krachtige Wi-Fi en nog meer mogelijkheden. De Zakenbank aan de Molenstraat 51 in het Osse centrum is de nieuwe plek waar startende ondernemers en zzp'ers aan de slag kunnen. Donderdag 3 november van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag 5 november van 12.00 tot 17.00 uur zijn mensen welkom tijdens de open dagen.

door Leon Voskamp

Ad Greve is al jaren gepensioneerd, maar runt dit nieuwe project met veel enthousiasme samen met zijn zoon Ruben. Laatstgenoemde beheert de Zakenbank en is daar tevens bereikbaar voor Greve Makelaardij. Ad: "Ik ben heel enthousiast over jonge bedrijven en startende ondernemers. Zelf heb ik het vroeger ook meegemaakt en dat zie ik nu ook bij mijn zoon."

Populair
Volgens vader en zoon is er markt voor de Zakenbank. "In grote plaatsen zijn dergelijke initiatieven bijzonder populair. Oss is één van de grootste steden van Noord-Brabant. Oss is altijd een ondernemersstad geweest en er zijn veel jonge ondernemers. Die willen doorgroeien en hier krijgen ze de kans om de zolderkamer in te ruilen voor een ideale werkruimte met een goede uitstraling. De kosten liggen hier extreem laag. Als je kijkt wat je kwijt bent als je zelf een pand opent, dan ben je zoveel meer kosten kwijt."

Oude kluis
De mogelijkheden bij de Zakenbank zijn divers. Van het huren van een bureau of een apart kantoor tot de huur van een vergaderruimte of een lokaal waarin workshops gegeven kunnen worden. Eén van de bijzondere plekken is de kluis van de voormalige bank die een jaar of twintig geleden op dit adres was gevestigd. Het pand is 600 vierkante meter groot en aan de achterkant bevinden zich dertig parkeerplaatsen. Ruben: "Het concept is uniek, maar de ligging is ook nog eens erg aantrekkelijk. We zitten midden in het centrum van Oss en het treinstation is bovendien vlakbij."

Dienstverlening
De Zakenband is er voor een brede doelgroep. "We richten ons voornamelijk op de dienstverlening. Een hypotheekadviseur bijvoorbeeld, die hier klanten kan ontvangen. Of een ICT-bedrijf dat zich mooi centraal in Oss kan vestigen. De eerste gesprekken met geïnteresseerde partijen lopen al en de reacties zijn zeer positief. We hebben er vertrouwen in dat op korte termijn verschillende bedrijven zich hier gaan vestigen."

Netwerk
Ad Greven noemt het het nieuwe werken. "Je kunt hier in alle rust werken, maar je ontmoet in dit pand ook allerlei andere ondernemers en wellicht de klanten. Zo bouw je een netwerk op. Dat is erg belangrijk voor ondernemers. Wellicht dat we in de toekomst sessies gaan houden voor de ondernemers met interessante sprekers. We hebben er vertrouwen in dat de Zakenbank een succes gaat worden in Oss."

Website
Later deze week komt de website www.zakenbankoss.nl online. Daarop komt nog meer informatie te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant