Sv TOP.
Sv TOP.

Gemeente Oss onderzoekt samenstelling van rubbergranulaat op alle kunstgras voetbalvelden

Sport 774 keer gelezen

OSS | In overleg met de voetbalverenigingen onderzoekt de gemeente Oss de samenstelling van het rubbergranulaat op alle kunstgras voetbalvelden op onze sportparken. Hierdoor krijgt de gemeente beter zicht op de situatie in onze gemeente. Het onderzoek is op 2 november gestart. Daarnaast onderzoekt het RIVM in opdracht van de minister van Volksgezondheid naar mogelijke gezondheidsrisico's. Afhankelijk van de resultaten van beide onderzoeken kan de gemeente straks beter de vervolgstappen bepalen.

Het RIVM en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KNVB en GGD hebben aangegeven dat op basis van de huidige gegevens, er geen reden is om te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden. De gemeente Oss en de voetbalverenigingen volgen het standpunt van deze instanties.
 
Onafhankelijk onderzoeksbureau
Het onafhankelijke onderzoeksbureau SGS Search voert het onderzoek uit. Hiervoor werden gisteren monsters afgenomen van de kunstgrasvelden bij sv TOP, O.S.S.'20, RKSV Margriet en Berghem Sport. Ook de pannaveldjes van RKSV Margriet, Cito, FC Schadewijk, vv Ravenstein en Maaskantse Boys maken deel uit van het onderzoek. Het Cruyff Court is niet ingestrooid met rubbergranulaat afkomstig van autobanden en wordt daarom hierin niet meegenomen. De organisatie voor banden en wielenbrache (VACO) betaalt de kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant