Yori Koel was belangrijk bij O.S.S.'20. (Foto: Mark Pouwels)

Knappe winst van O.S.S.'20 tegen sterk IFC

Sport 898 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 is door de tweede overwinning op rij geklommen naar de elfde plek in de Hoofdklasse B. Trainer Maarten van Vugt sprak na afloop van een goede overwinning op een sterke tegenstander. "We gaan proberen om een serie neer te zetten en onderin weg te komen. Over twee weken treffen we DESO en gaan we opnieuw voor de winst."

O.S.S.'20 was in het begin van de wedstrijd wat zoekende. Van Vugt koos in eerste instantie voor een driemansdefensie, maar later in de wedstrijd werd het toch het vertrouwde 4-3-3. Al na zes minuten kreeg de thuisploeg in het natte Oss een penalty. Een voorzet van Yori Koel werd door een speler van IFC met zijn hand aangeraakt en de scheidsrechter wees naar de stip. Het was Mats van Huijgevoort die de verantwoordelijkheid nam, maar de keeper bracht redding. IFC was voetballend sterk en O.S.S.'20 moest een groot deel van de eerste helft alert zijn achterin. Eén keer had doelman Rick van der Leest geen antwoord op een inzet van de gasten. De rechtsback brak door en bediende Akin Arslan, die met een volley binnenschoot.

Mooie doelpunten
In de tweede helft werd O.S.S.'20 iets dominanter en gevaarlijker voorin. De pijlsnelle Ferdy van den Berg zorgde redelijk vroeg met een stiftje voor de 1-1 tussenstand. Het wedstrijdbeeld kantelde toen IFC een rode kaart kreeg en waar de spelers fel op reageerden. O.S.S.'20 ging steeds meer op de helft van IFC spelen, maar had moeite om de fysiek sterke defensie te komen. De thuisploeg had een strafschop nodig om de 2-1 te maken. Spits Tony de Groot werd gehaakt en het was Yori Koel die vanaf elf meter geen fout maakte. IFC ging voor een punt en stuurde veel mannen naar voren, maar de beslissende goal viel aan de andere kant. Met een prachtige lob tekende Carlo Nelissen voor de 3-1 eindstand.

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Joris Razenberg, Martijn van der Sande, Rob van Eck, Yori Koel, Mats van Huijgevoort, Carlo Nelissen, Luuk van Dijk, Tony de Groot, Metin Alkir, Ferdy van den Berg (78. Joey van Heeswijk)