HVCH speelde gelijk tegen Moerse Boys. (Foto: Ruud Schobbers)

HVCH-trainer Harry Blokhuis boos op scheidsrechter na gelijkspel (update)

Sport 1.383 keer gelezen

HEESCH | HVCH-trainer Harry Blokhuis was tevreden over de inzet van zijn spelers. Over de 2-2 uitslag tegen Moerse Boys was hij minder te spreken, maar dat kwam volgens de oefenmeester door een beslissing van de scheidsrechter. Bij een 2-1 stand in het voordeel van de Heeschenaren werd de bal op de stip gelegd vanwege hands van Robin van Eldijk. "Opzettelijk hands? Robin loopt rond met een rode neus."

Volgens Blokhuis stond de organisatie van zijn ploeg de eerste helft goed. Eén moment van onoplettendheid werd echter direct afgestraft door Evert van den Berg: 0-1. Nog voor rust tekende spits Lars van Lee voor de gelijkmaker. In de tweede helft kopte Willem Roefs uit een corner de 2-1 binnen en HVCH leek op weg naar een overwinning. Een penalty zorgde er echter voor dat Daan van den Broek de 2-2 maakte. Blokhuis: "De bal werd keihard het zestienmetergebied ingeschoten en Robin van Eldijk kreeg de bal op zijn neus en mogelijk ook per ongeluk op zijn arm. Hij kreeg daarvoor geel, maar als de scheidsrechter het een bewuste handsbal vond, had hij toch rood moeten geven? Ik geef mijn spelers een compliment voor de wedstrijd, maar tegen dit soort momenten kunnen we niet spelen."

Opstelling HVCH: Rob van Erp, Gijs van der Voort, Willem Roefs, Vince Minten (46, Robin van Eldijk), Jeffrey van Uden, Sjoerd Schobbers, Bram Wonders, Roy Vissers, Lars van Lee, Joey Vissers en Jordy van Horrik (70. Gursi Hart)