Korfrakkers klopt Be Quick in zaal ouverture van het korfbal

Korfrakkers haalt hard uit in zaal-ouverture met Be Quick

Sport 147 keer gelezen

GEFFEN – In Sporthal De Geer begonnen Be Quick en Korfrakkers aan hun eerste zaalwedstrijd van de binnen competitie. Met Be Quick troffen de Erpsen gelijk een tegenstander van groot kaliber. De ruststand in De Geer was nog 11-8 in het voordeel van de Nulandsen, maar zoals altijd worden de prijzen op de eindstreep verdeeld en daar wees de score klok 16-22 in Erps voordeel.

Het zaalkorfbal is toch de koningscompetitie van het korfbal. Vorige week in Groesbeek tijdens het Spes-Top-4 toernooi onderscheidde Korfrakkers al om dit prestigieuze te winnen. Korfakkers begon in De Geer matig en hielp zo Be Quick in de wedstrijd. De ruststand van 11-8 was dan ook verklaarbaar. Tijdens de rust maakte coach Jacques kop Jansen het zijn meiden nog eens duidelijk dat er was moest gebeuren na rust. De woorden van de Gelderlander sneden hout en bij de start van de tweede helft werd beter gespeeld. Binnen korte tijd vielen er vijf Erpse doelpunten door de gele mand waardoor De Korfrakkers met 11-13 op voorsprong kwam. Het baltempo ging omhoog en er werd weer lekker gebald zoals afgesproken. Be Quick probeerde nog wel bij te blijven maar het ontketende Korfrakkers was niet te stoppen. Op de 16-22 eindscore was dan ook weinig aan te merken. Volgende week zondag 20 november wordt er om 14.40 uur in onze eigen sporthal gespeeld tegen nieuwkomer Corridor.