Tom Boere. (Archieffoto: Hans van der Poel)

Sensationele Boere (FC Oss) is on fire

Sport 897 keer gelezen

OSS | FC Oss heeft door de 4-2 winst op Jong FC Utrecht negen punten afstand genomen van hekkensluiter Achilles'29. De Ossenaren zijn door de overwinning zelfs op gelijke hoogte gekomen met De Graafschap en Fortuna Sittard.

Na negen minuten kwamen de gasten al op voorsprong. Jordi Balk beging een onnodige overtreding en scheidsrechter Oostroom wees naar de stip. Ronald Koeman kon vervolgens de inzet vanaf elf meter van Rosheuvel niet keren. In een verder saaie eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Al vroeg in de tweede helft kwamen de Ossenaren op gelijke hoogte. Uit een vrije trap tikte Rick Stuy van den Herik bij de tweede paal binnen. Geen mooie goal, maar wel een belangrijke. Daarna kreeg spits Tom Boere het weer op zijn heupen. De sensatie van het seizoen kreeg daarbij wel hulp van de Utrechtse doelman, die een diepe bal verkeerd inschatte en hem zo inleverde bij Boere: 2-1. Een kwartier voor tijd maakte Boere ook zijn tweede toen Justin Mathieu werd gevloerd in het zestienmetergebied en daarvoor een penalty kreeg. Zijn vijftiende goal al in vijftien duels, een ongekend gemiddelde. Mathieu besliste tien minuten voor het duel door vanaf de rechterkant diagonaal binnen te schieten. Sow tekende drie minuten voor tijd voor de 4-2 eindstand.