Sv TOP.
Sv TOP.

'Geen reden om te stoppen met sporten op kunstgrasvelden'

Sport 979 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss onderzocht in overleg met de voetbalverenigingen de samenstelling van het rubbergranulaat op alle kunstgras voetbalvelden op de sportparken in de gemeente. De onderzoeksresultaten naar het gehalte aan PAK's in het rubbergranulaat zijn nu bekend. Het rubbergranulaat van deze velden voldoet aan de geldende Europese wetgeving. De onderzoeksresultaten van het gehalte aan zware metalen volgen nog.

Deze eerste onderzoeksresultaten gaan over het gehalte aan PAK's in het rubbergranulaat op de kunstgrasvelden bij sv TOP, O.S.S.'20, RKSV Margriet en Berghem Sport en de pannaveldjes van RKSV Margriet, FC Schadewijk, Maaskantse Boys en VV Ravenstein. De onderzoeksrapporten staan op www.oss.nl/kunstgras. De onderzoeksresultaten van het gehalte aan zware metalen volgen nog. Ook de onderzoeksresultaten van het pannaveldje van Cito komen later. "De onderzoeksresultaten bevestigen wat al bekend was over het rubbergranulaat op onze kunstgrasvelden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KNVB en GGD hebben aangegeven dat op basis van de huidige gegevens, er geen reden is om te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden. De gemeente Oss en de voetbalverenigingen volgen het standpunt van deze instanties."

Onderzoek RIVM
Het onderzoek van de gemeente Oss is géén gezondheidsonderzoek. Het RIVM onderzoekt in opdracht van de minister van Volksgezondheid mogelijke gezondheidsrisico's van rubbergranulaat in kunstgrasvelden. Het RIVM is 31 oktober gestart met het onderzoek. De resultaten van het onderzoek van het RIVM worden eind 2016 verwacht. Afhankelijk van de resultaten van beide onderzoeken kan de gemeente Oss straks beter de vervolgstappen bepalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant