Wim Vollenberg, Anneke Peters en Mark van de Camp.
Wim Vollenberg, Anneke Peters en Mark van de Camp.

'Belangrijk om de krachten te bundelen met lokale ondernemers'

Zakelijk 1.426 keer gelezen

OSS | Goed nieuws voor het Osse centrum. Kookstijl aan de Burgwal 29 zou na zeven jaar gaan sluiten, maar gaat toch verder. Anneke Peters blijft het gezicht van de winkel.Wim Vollenberg (Allora Caffè) en Mark van de Camp (QRS) hebben voor het reddingsplan gezorgd. Laatstgenoemde kende Kookstijl als klant, maar kwam het bedrijf via via ook zakelijk op het oog. "Ik heb inzicht in zaken gekregen en onderzocht of er overlevingsdrang is. In de zoektocht naar een geschikte partner kwam ik uit bij Wim. Zijn bedrijf heeft met de koffie een link met Kookstijl. Ik heb hem opgebeld en na een gesprek zijn we er samen voor gegaan."

Volgens Van de Camp heeft Kookstijl zeker bestaansrecht. "Oss heeft zo'n winkel gewoon nodig. Anneke is een ondernemer die haar nek uitsteekt en hard werkt. Wij willen aan iedereen laten zien dat deze winkel in Oss gewoon blijft bestaan. Je moet elkaar ook durven te helpen. Wel gaan we proberen Kookstijl nog meer op de kaart te zetten. Daarvoor is meer publiciteit nodig en een online strategie. Maar eerst focussen we ons op de komende feestdagen. Traditiegetrouw een drukke maand en we hopen dat particulieren en bedrijven Kookstijl bezoeken. De hele winkel is gevuld met een nieuwe voorraad. Het is bijvoorbeeld mogelijk om prachtige kerstpakketten samen te stellen."

Uitdaging
Allora Caffè aan de Pastoor Bloemstraat 82 in Oss gaat JURA-automaten en koffie verkopen bij Kookstijl. Maar naast een zakelijke reden ziet Vollenberg het ook als een mooie manier van samenwerken. "We willen laten zien dat dit project gaat slagen. Het is een uitdaging, maar daar hou ik van. Laat het ook een voorbeeld zijn voor anderen. Het is goed om elkaar te helpen."

Veel reacties
Anneke Peters is uiteraard zeer tevreden met de doorstart. "Ik heb ontzettend veel reacties gehad via onder andere Facebook en WhatsApp. Natuurlijk had ik gehoopt op een doorstart. Maar als er geen oplossing was gekomen, dan had ik de deuren moeten sluiten en dat was heel erg jammer geweest."

Beleving
Ze gaat zich met Kookstijl nog meer richten op beleving. "We gaan bijvoorbeeld dieper in op koffie, wijn en food. Daarvoor gaan we samenwerken met diverse lokale ondernemers. Dat is erg belangrijk en dat deden we ook met Food Festival Oss, waar ik in de organisatie zit. Ook gaan we meer demonstraties en workshops organiseren, waarbij mensen direct de producten uit de schappen kunnen ervaren. In de toekomst gaan we ons ook meer richten op het online verhaal, wat voor een goede combinatie met de winkel moet zorgen."



Wim Vollenberg en David van Beek.

Partyservice in Stijl
Allora Caffè werkt ook samen met Partyservice in Stijl aan de Griekenweg 19A in Oss. Eigenaar David van Beek vindt het belangrijk om elkaar te versterken. "Je merkt steeds meer dat ondernemers bewust in Oss gaan shoppen. Het is goed om te zien dat velen bewust zijn dat je in Oss veel kunt halen en elkaar zo sterk kunt houden. Het kan echter veel beter. Nog te vaak wordt er buiten de grenzen van Oss gekeken terwijl dat absoluut niet nodig is. Het is ook een kwestie van elkaar iets gunnen."

Kwaliteit
Van Beek ziet in Allora Caffè een goede partner. "Als we bijvoorbeeld ergens een buffet verzorgen of bij een evenement aanwezig zijn, dan kiezen we voor koffie van Allora Caffè. Het is kwalitatief heel erg goede koffie. Wij verzorgen dan zelf het 'food-gebeuren' tot in de puntjes. Altijd moet het meer dan 100 procent zijn. Andersom betrekt Allora Caffè ons ook bij activiteiten. We ondersteunen en versterken elkaar." In de toekomst wil Partyservice in Stijl met meer Osse bedrijven gaan samenwerken. "We zijn op zoek naar andere partners. Met elkaar ergens voor gaan is zoveel beter dan proberen iemand de loef af te steken."

Onder de indruk
Vollenberg sluit zich aan bij de woorden van Van Beek. "Ik ken David al langer, maar bij FC Oss verzorgde hij het diner en ik was zwaar onder de indruk. Iedereen probeert het goed te doen, maar dit was echt een stapje hoger. Een bedrijf met een geweldige uitstraling en ik wilde daar graag mee samenwerken."

'Handen en voeten'
Volgens Vollenberg valt er in Oss nog veel te halen op het gebied van samenwerken. "De Kracht van Oss kwam in het begin moeizaam van de grond, maar het begint steeds meer handen en voeten te krijgen. Het is zo belangrijk om de krachten te bundelen. En waarom van ver halen als het dichtbij kan? Hopelijk inspireren wij andere bedrijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant