Sanne Voets met haar gouden plak. (Foto: Hans van der Poel)
Sanne Voets met haar gouden plak. (Foto: Hans van der Poel)

'Achter iedere medaille schuilt een verhaal'

Sport 401 keer gelezen

BERGHEM | Sanne Voets is één van de genomineerden voor de titel 'Paralympisch Sporter 2016'. De Berghemse amazone won tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro goud en werd daardoor automatisch genomineerd. Op woensdag 21 december is tijdens het NOC*NSF Sportgala de bekendmaking.

De andere genomineerden zijn het tandemduo Tristan Bangma en Teun Mulder, zwemster Liesette Bruinsma, zwemmer Marc Evers, wegwielrenner Daniel Abraham Gebru, rolstoeltennisster Jiske Griffioen, het tennisdubbel Aniek van Koot en Jiske Griffioen, zwemster Lisa Kruger, wielrenster Alyda Norbruis, triatleet en handbiker Jetze Plat, atlete Marlou van Rhijn, het tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen, wheeler Kenny van Weeghel en tafeltennisster Kelly van Zon. Voets: "Ik kom al sinds 2011 op het Sportgala, maar deze editie kijk ik er uiteraard nog meer naar uit. De crème de la crème van de Nederlandse sportwereld loopt er rond." De kans dat ze wint, schat ze zelf niet al te hoog in. "Theoretisch gezien is de kans 1 op 14, maar ik denk niet dat mijn naam genoemd gaat worden. Alhoewel winnen altijd leuk is. Het Team NL gevoel is best sterk en iedereen kent elkaar. Achter iedere sporter en medaille schuilt een verhaal. Ik kan wel zeggen dat het een heel rijtje met kanjers is." Dit jaar is er nog een aparte categorie voor Paralympische sporters, maar Voets hoopt dat de categorie in de toekomst wordt geïntegreerd bij de andere sporters. "Ik denk dat dat realistisch is, maar dan wel met tussenstappen. Het is in ieder geval belangrijk dat er over wordt gesproken."

Tokio
Voets kan terugkijken op een geweldig sportief jaar. Haar pijlen zijn voor de lange termijn gericht op de Paralympische Spelen 2020 in Tokio. "Maar op de kortere termijn zijn er veel belangrijke momenten. Zoals het EK volgend jaar, het WK in Amerika en het EK 2019 in eigen land. Dan is het alweer bijna 2020 en dat jaar hoop ik er in Japan bij te zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant