Jan van Lanen bij Smid Lifestyle.
Jan van Lanen bij Smid Lifestyle.

Smid Lifestyle heeft alles op het gebied van koken

Zakelijk 871 keer gelezen

OSS | Liefhebbers van koken moeten zeker eens binnenlopen bij Smid Lifestyle aan de Lietingstraat 23 in Haren (bij Oss). Van pannen, serviesgoed, bestek, accessoires tot barbecues: het is te koop bij deze speciaalzaak die zondag 18 december is geopend. Er wordt onder andere een Demeyere kookdemonstratie gegeven.

Jan van Lanen groeide naar eigen zeggen op tussen de pannen. In 1978 kwam hij binnen als werknemer van de Harense Smid, nu Smid Lifestyle. Met bijna 40 jaar ervaring is hij een ware kook-expert. "Wat we verkopen bij Smid Lifestyle is echt geweldig. Mensen moeten zeker een keer een bezoekje brengen, ze kijken hun ogen uit", zegt een enthousiaste Van Lanen. "De producten variëren qua prijs, waardoor we iedereen kunnen voorzien. Bij ons kunnen mensen rekenen op een professioneel en eerlijk advies. En als er na de aankoop nog vragen zijn, zijn we er voor ze."

Pannen
Een groot onderdeel van het assortiment is pannen. Of het nu om kook- of braadpannen voor gas of inductie gaat, er is een ruim aanbod. "We hebben bekende merken zoals Staub, Le Creuset, Demeyere, BK, Tefal, Fissler en andere grote en bekende merken. Allemaal kook- braad- en bakpannen van topkwaliteit, die zorgen voor een uitstekend resultaat. Bovendien zijn de pannen zo duurzaam dat ze erg lang meekunnen. Zondag 18 december is er zelfs een kookdemonstratie door een ervaren kok. Die kookt, bakt en grilt met de Demeyere pannen. Een unieke kans om de kwaliteit van onze pannen te ervaren en natuurlijk kan er ook worden geproefd", aldus Van Lanen. Smid Lifestyle verkoopt onder andere Pip Studio servies. "De nieuwste collectie is hier in de omgeving nergens te verkrijgen, alleen bij ons. Het is populair bij jong en oud. Een hot item, net als het unieke aanbod van Blond Amsterdam." Er is meer servies te koop zoals Wedgwood, Boerenbont en servies uit Polen. Ook op het gebied van bestek is er een ruim aanbod. Merken die te koop zijn, zijn onder andere Sola, Gero, Zwilling en Brabantia. Binnenkort zijn ook producten van Wesco verkrijgbaar.

Barbecue
De tijd dat barbecueën alleen in de zomer werd gedaan, is voorbij. Ook in de winter is het steeds populairder om de barbecue aan te steken. Voor barbecues en bijvoorbeeld gereedschap en hoezen is Smid Lifestyle de geschikte plek. Een eyecatcher is The Bastard, een kamado grill die geheel vervaardigd is uit industrieel keramiek. "Hiermee kan je heerlijk koken, grillen, bakken, barbecueën, pizza bakken, stoven of roken het hele jaar door. Met The Basterd maak je in een handomdraai mals vlees-, vis- of groentegerechten met een verfijnde smaak zoals je alleen bij The Basterd proeft." Van Lanen wijst met trots naar nog meer artikelen uit het aanbod. Van knoflookpersen, soeplepels en pizzaspatels tot handdoeken en theedoeken. "We hebben hier in Haren echt alles op kookgebied." Via www.smidlifestyle.nl/shop kunnen mensen online het assortiment bekijken en kopen. Bij een aankoop boven de 50 euro is de verzending gratis. Maandag geopend van 12.30 tot 18.00 uur, dinsdag en woensdag van 9.30 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Komende zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant