Anita en Jos Boerkamp.
Anita en Jos Boerkamp.

Vader neemt BOKA Dier & Tuin over van dochter

Zakelijk 4.029 keer gelezen

OSS | Ze kreeg regelmatig de vraag waarom BOKA Dier & Tuin de deuren ging sluiten. Anita Boerkamp was verbaasd, want de speciaalzaak aan de Oijenseweg 51 gaat helemaal niet dicht. Boerkamp zelf stopt eind januari wel, maar haar vader Jos neemt de zaak over. "Mijn vader loopt al zo lang mee dat klanten ook veel vertrouwen in hem hebben."

door Leon Voskamp

Anita Boerkamp opende ruim zestien jaar geleden BOKA Dier & Tuin en bouwde in de loop der jaren een succesvolle zaak op. Omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging, zette ze het ruim een jaar geleden te koop. Er meldden zich diverse kandidaten, maar uiteindelijk ging een overname niet door. Tot 1 januari 2017 dan, want dan is haar vader Jos de nieuwe eigenaar. Hij was het ook die aan het begin van deze eeuw de tip kreeg over het pand aan de Oijenseweg 51 en zijn dochter vervolgens tipte. "Anita was al zo lang bezig met de verkoop en uiteindelijk is het niet rondgekomen. Ik wil haar helpen en ga de zaak in grote lijnen runnen. Wel zoek ik voor op de werkvloer een medewerker die drie tot vier dagen beschikbaar is. Ik combineer BOKA Dier & Tuin met mijn eigen onderneming in mengvoeders en kunstmest."

Frankrijk
Zijn dochter draagt per 1 januari de zaak over, maar helpt haar vader nog wel een maand. Ze gaat zich daarnaast richten op haar nieuwe droom: het starten van een motorcamping/-boerderij in het noorden van Frankrijk. "Ik rij al sinds 1991 motor en ga vaak op vakantie naar een motorcamping of -boerderij. Er hangt een bepaalde sfeer die zo fijn is. Iedereen is er welkom. Bovendien ga ik daar ook doen waar ik vroeger voor opgeleid ben: koken. De combinatie zorgt ervoor dat ik graag deze stap wil zetten. De komende tijd ga ik op zoek naar de perfecte locatie. Waarom Frankrijk? Het is een prachtig, veelzijdig land." Ze vervolgt: "Ik ben blij dat mijn vader de zaak overneemt. Hij vindt het leuk om te doen en is zeker geen onbekend gezicht voor de klanten. Hij kwam hier vaak om te helpen en tijdens mijn vakantie of vrije dagen is hij mijn vaste vervanger. Mensen gunnen het hem ook en dat is belangrijk."

Assortiment
BOKA Dier & Tuin heeft een breed assortiment. Van dieren, diervoeding, -speeltjes tot een beperkt assortiment voor de tuin, het is aanwezig. "Bij ons blijft kwaliteit, service en klantvriendelijk centraal staan. De producten zijn verkrijgbaar voor een goede prijs", aldus Jos. "Mensen hoeven niet bang te zijn dat de huiselijke sfeer verdwijnt. Het blijft zo gezellig zoals het eerst was."

Informatie
BOKA Dier & Tuin is bereikbaar via (0412) 48 35 05. Meer informatie is te vinden op www.bokadierentuin.nl. Geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant