Trainers van 3D blikken terug (Foto's Peter Kuijpers)
Trainers van 3D blikken terug (Foto's Peter Kuijpers)

Rondje trainers 3D op de rand van 2016

Voetbal 659 keer gelezen

De meest spannende klasse is volgens velen 3D. Het kan er inderdaad soms ouderwets krullen moeten we toegeven. Met de trainers (voor zover we ze binnenkregen) kijken we terug op een vaak bewogen eerste seizoenshelft. Wat viel hun op zowel binnen de hekken van het voetbalveld of ver daar buiten. Wat zijn de wensen, inmiddels op het randje van 2016.

Door Peter Kuijpers

Wat opviel in 3D was onder anderen de pikstart van Venhorst met vier overwinningen op rij. Tot Nooit Gedacht op zondag 6 november op bezoek kwam, waren er zes winstpartijen en twee maal speelde Venhorst gelijk. De Geffenaren maakten abrupt een einde aan die mooie serie en wonnen met 1-3. Mager zijn de prestaties van Nulandia, Den Dungen en FC Uden. Bij de Udenaren zijn de gebroeders Witjes vertrokken, maar trainer Johan van Osch weigert dat als excuus op te voeren. Nulandia is toch een team dat je hoger zou mogen verwachten, maar ook voor trainer Koen Wissing blijft het bij sprokkelen van puntjes. In Handel is men de slechte start van de competitie al geruime tijd vergeten. De ploeg uit het bedevaartdorp herstelde zich goed en loopt leuk mee voor periode-2. Het hele linkerrijtje overigens in 3D is nog dik kandidaat voor het ultieme: het kampioenschap.



Wolf Wannet

Nooit Gedacht Trainer Wolf Wannet: "Ga mijn best doen de doorstroom van de jeugd vorm te geven"
Wannet: "2016 was het jaar van de wederopstanding van Nooit Gedacht. Na de degradatie en de slechte resultaten in de eerste seizoenshelft hebben we ons opgericht en uitstekend gepresteerd in 2016. Dat is een groot compliment waard voor het team, maar ook voor het bestuur en de TC. Ze lieten zich niet afleiden door de tegenvallende resultaten in de door mij en mijn assistent Patrick Kleinveld  ingezette lijn. Ze herkenden en geloofden die lijn en manier van werken. Mijn persoonlijke voornemen voor 2017 is het starten met de cursus UEFA A om me op die manier te blijven ontwikkelen als trainer. Daarnaast wil ik natuurlijk de goede lijn met Nooit Gedacht voortzetten, al ben ik kritisch genoeg om te zien dat er nog veel facetten aan ons spel beter kunnen. Daar gaan we in 2017 samen hard aan werken. Ook ga ik mijn best doen de doorstroom van de jeugd zo goed als mogelijk vorm te geven. Een ieder een goed uiteinde en tot in januari."


Henry van Wanrooy

Henry van Wanrooy trainer van Handel: "een zeer knappe prestatie als wij ons rechtstreeks handhaven"
Van Wanrooy: "Het allerbelangrijkste voor mij is en iedereen denk ik dat je een leuk en gezond jaar hebt met zo weinig mogelijk tegenslagen. Dat is wat ik ook iedereen toe wens in 2017. Sportief was 2016 een fantastisch jaar met het kampioenschap van VV Handel in het 75 jarige jubileum jaar. Ik ben trots op alles wat daar een bijdrage aan geleverd heeft. Vanzelfsprekend ook dat we samen daar geschiedenis in hebben geschreven om voor het eerste in het bestaan in de derde klasse te voetballen. Zeker ook met de goede reeks die wij hebben neergezet is er vertrouwen in de wedstrijden die nog komen gaan in 2017. Waar het een zeer knappe prestatie is als wij ons rechtstreeks handhaven in deze prachtige en goede derde klasse. Fijn voor mij persoonlijk is dat ik volgend seizoen weer aan een mooie uitdaging mag beginnen bij mijn nieuwe club Avanti 31. Ik wens alle collega trainers en spelers een sportief en gelukkig 2017 toe en waar altijd de basis moet zijn dat er wederzijds respect is voor elkaar", zegt Henry van Wanrooy trainer van Handel.



Ronny Everaerts 


Ronny Everaerts trainer van Avanti'31 "Ik wil met een goed gevoel afscheid gaan nemen"
Everaerts: "Het jaar 2016 is weer bijna voorbij. Zelf kijk ik erg positief terug op het afgelopen jaar. Sportief met Avanti'31 tot de laatste speeldag weer meegedaan om de prijzen en natuurlijk geschiedenis geschreven door ons te kwalificeren voor de landelijke KNVB beker.Het komend jaar 2017 zal hopelijk ook zijn successen gaan kennen. Ik wil bij een geweldig mooie vereniging Avanti'31 na drie seizoenen met een goed gevoel afscheid gaan nemen om daarna het stokje over te kunnen gaan geven aan mijn opvolger. Ik hoop in 2017 vooral voor iedereen die ik ken (mijn gezin, familie en vrienden, collega trainers en spelers) een geweldig, liefdevol, maar vooral een gezond jaar."

Aschwin van Kessel trainer Sint Michielsgestel
De trainer van Sint Michielsgestel heeft het druk. Fusievergaderingen en deelname aan het groots opgezette zaalvoetbaltoernooi met veel regionale deelnemers in Den Bosch. "Dus bij ons ligt het voetbal niet op een laag pitje." Hij wenst wel iedereen een fijne Jaarwisseling. Datzelfde doet Rob van der Ven van DAW die met vakantie is.



Willem van der Burgt

Willem van der Burgt trainer van Venhorst: "We gaan dit goede gevoel meenemen naar 2017"
Van der Burgt: "Er gebeuren elk jaar enkele opmerkelijke dingen zowel op mondiaal als regionaal niveau. Wie had begin 2016 een Brexit verwacht, dat  Donald Trump tot president zou worden gekozen of dat Max Verstappen de sensatie in de formule 1 zou worden.  De toekomst blijkt soms verrassend onvoorspelbaar en dat is op sportief niveau niet anders en dat maakt het ook zo mooi. 2016 gaat voor mij de herinnering in als een sportief succesvol jaar ondanks de nipte degradatie uit de tweede klasse. Wie had vooraf verwacht dat Venhorst 28 punten zou gaan halen in de tweede klasse en tot de laatste wedstrijd van de nacompetitie zou strijden voor handhaving.  Ondanks de degradatie toch trots op een goed seizoen en met een goed gevoel gestart aan het nieuwe seizoen. Om vervolgens de eerste periode te pakken en als Herbstmeister het jaar af te sluiten. We gaan dit goede gevoel meenemen naar 2017 en proberen in het nieuwe jaar weer verrassend voor de dag te komen. Ik wens iedereen een heel gezond, gelukkig en sportief 2017 toe."



Dennis Kroes (Foto Ad Megens)

Dennis Kroes trainer van Berghem Sport: "Ik verwacht mooie dingen in 2017"
Kroes: "Ik kijk met een goed gevoel terug op 2016. In het eerste gedeelte wel zwaar omdat we met Vianen Vooruit als doelstelling hadden om nacompetitie te halen. Eenmaal in die nacompetitie tegen HBV ben je als team beter en neem je dat jaar ervaring in de 3e klasse mee en kun je klasse behoud toch makkelijk veilig stellen. En daar ben ik toch wel trots op. Daarna kwam de start bij Berghem Sport. Een club met veel vooroordelen, maar ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin. Ik kan daar naar tevredenheid werken mede dankzij vrijwilligers een  prima organisatie, begeleiding staf en talentvolle selectie. Een groep die zeker nog niet op hun top zitten. Om die reden verwacht ik nog mooie dingen in 2017. Maar ook ik zit nog niet aan mijn top. Ik wil starten met TC1/UEFA A en mezelf door ontwikkelen en uitdagingen aangaan. Iedereen een sportief maar bovenal een gezond 2017."



Links oud leider Hans de Jong en rechts Arjen Meeuwsen

Trainer Arian Meeuwsen van Margriet: "De keuze om meer bij mijn kinderen te zijn is toch wel de beste keuze van het jaar geweest"
Meeuwsen: "2016 was voor mij een mooi, maar bewogen jaar. Enerzijds het zoeken naar een juiste baan, anderzijds op het sportieve vlak. De prestaties van Margriet en het besluit van het bestuur om niet met mij door te gaan als trainer. De keuze om meer bij mijn kinderen te zijn is toch wel de beste keuze van het jaar geweest. Niets is zo mooi om zien hoe je kleintjes zich ontwikkelen. 2017 zou voor mij het jaar moeten gaan worden waarin ik een vaste aanstelling krijg bij mijn werkgever, mijn contract verlengd wordt bij de club waar ik trainer ben. Wat nog meer? Dat alle naasten en geliefden gezond blijven, Dries Roelvink stopt met zingen en mensen beter zorgen voor elkaar. Zeker ook dat er medicijnen gevonden worden voor de nare ziektes waarmee wij te maken krijgen. Als dit allemaal lukt in 2017 dan zou het een fantastisch jaar zijn. Uiteraard wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2017."

Tom van Dalen trainer van Volkel: "Ik focus mij liever op wat goed gaat en dat te continueren"
Van Dalen: "Ik heb een mooi  2016 achter de rug met als hoogte punt het begin bij RKSV Volkel als hoofdtrainer. Bij Volkel hebben we een goede eerste seizoenshelft achter de rug. We staan op de plek waar we horen te staan en met de potentie in de groep gaan wij ons uiterste best doen om er een mooi seizoen van te maken. Privé gaat het ook goed. Ik woon met mijn vriendin samen in Boekel en ben in april begonnen met mijn huidige baan bij Swiss Sense. Mijn leidinggevende is  William van der Steen. Dus met de voetbalpraat zit het wel goed. Verder doe ik niet aan goede voornemens. Ik focus mij liever op wat goed gaat en dat te continueren en het slechte te verbeteren dan spontaan een goed voornemen te bedenken en na een maand achter komen dat het niks is. Ik wens iedereen een sportief 2017 toe."

Koen Wissing trainer van Nulandia: "Aan de kwaliteit van de spelersgroep zal het niet liggen"
Wissing: "Een druk jaar achter de rug met de verhuizing van Schijndel naar Den Dungen, de geboorte van ons tweede kindje, een nieuwe baan en als klap op de vuurpijl, de overstap van OJC naar Nulandia.De eerste periode had ik me qua resultaten wel anders voorgesteld, ondanks dat we wel ingecalculeerd hadden dat aanpassing in speelwijze in de beginfase punten kan kosten. Het goede voornemen voor 2017 is dan ook om met de gekozen speelwijze betere resultaten te behalen. Aan de kwaliteit van de spelersgroep zal het niet liggen, er komen enkele spelers terug van blessures waardoor we meer mogelijkheden krijgen."


Rechts Koen Wissing trainer van Nulandia 

Johan van Osch trainer van FC Uden: "gelukkig kan ik terugvallen op een geweldig thuisfront die mij zeer steunen."
Van Osch: "Voor FC Uden was 2016 geen succesjaar. Te veel gelijke spelen kenmerkte vorig seizoen waardoor een goede klassering onmogelijk was. Dit huidige seizoen heeft FC Uden een metamorfose ondergaan. Vele steunpilaren van de laatste jaren gingen verloren en dat vang je niet snel op. Uiteindelijk zijn we met een kleine selectie aan de gang gegaan. Er zit wel wat progressie in maar die gaat altijd te traag. Neemt niet weg dat we proberen om een fundament te leggen waar mijn opvolger mee verder kan. Dat de strijd tegen degradatie een helse klus wordt moge inmiddels duidelijk zijn maar we zullen met open vizier ten strijde trekken zoals dat zo mooi heet. Voor mijzelf is het een goed leerjaar. Mede met de UEFA A cursus en mijn stage bij RKC is het aanpoten. Daarnaast zijn de werkzaamheden in ons eigen pakket- & koeriersbedrijf uitgebreid in dit boekjaar dus zakelijk gaat het prima maar is het wel goed plannen allemaal. In deze drukte is het zaak om mezelf en mijn naasten niet voorbij te lopen maar gelukkig kan ik terugvallen op een geweldig thuisfront die mij zeer steunen.Wat volgend jaar zal brengen staat in de sterren geschreven... Een andere club heb ik nog niet. Ik had gewed op één paard maar dat wordt 'm niet. Meest belangrijke is om de lopende zaken tot een goed eind te brengen en erg ver vooruit kijken heeft meestal geen zin vind ik. Live the moment want het kan morgen over zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant