Rob Suppers, Hans Kling en Sjoerd de Vocht.
Rob Suppers, Hans Kling en Sjoerd de Vocht.

Taxibedrijven: 'We verlenen de beste service'

Zakelijk 1.327 keer gelezen

OSS | Klanten van Taxibedrijf Kling/Suppers/De Vocht, die aangesloten zijn bij VGZ-IZZ-IZA-Unive, hebben onlangs een brief ontvangen dat het ziekenvervoer per 1 januari 2017 is gewijzigd. De drie taxibedrijven hebben ondanks dat het contract van VGZ in deze regio naar twee grote partijen is gegaan, besloten om het zittend ziekenvervoer per taxi samen door te zetten. Voor de klant verandert er vrijwel niets. "Bij ons krijgen mensen meer service, een (veel) kortere reistijd en rijden ze in een comfortabelere taxi", aldus Hans Kling, Rob Suppers en Sjoerd de Vocht.

De drie taxibedrijven hebben een groot klantenbestand. Omdat mensen van het VGZ een brief kregen over de contractanten, pakten veel klanten de telefoon. Suppers: "De mensen willen helemaal niet overstappen en blijven ons trouw. Er is verwarring en onrust ontstaan, maar we hebben als kleinere taxibedrijven de handen ineen geslagen. Bij de grotere maatschappijen hebben mensen vaak een veel langere wacht- en reistijd en vanwege combinatieritten is het druk in de taxi's. De kwaliteit gaat daardoor flink achteruit en dat vinden wij juist zo belangrijk." De Vocht voegt toe: "Omdat wij de handen ineen slaan, krijgen onze klanten alleen te maken met iets meer gezichten als chauffeur. We hebben inzicht in elkaars agenda en zo kunnen we ritten precies op elkaar afstemmen. Maar onze medewerkers vinden persoonlijk contact heel erg belangrijk en al snel voelt dat vertrouwd. Mensen betalen alleen een kleine restitutievergoeding en kunnen blijven rekening op onze goede service." De ondernemers merken dat er ook nieuwe klanten bijkomen. "Wij plannen vanuit de gedachte van de klant, niet vanaf het scherm. De klant is hier absoluut geen nummer. We kennen de klant en houden rekening met zo min mogelijk reistijd. Nieuwe klanten bieden we die service uiteraard ook. We nemen onze verantwoordelijkheid en blijven de mensen altijd goed bedienen. Daar zijn we goed in."

Toekomst
De Vocht ziet de nieuwe regeling als een uitdaging. "Het is aan ons om de beste service te verlenen en het taxivervoer in goede banen te blijven leiden. Met veel vertrouwen zijn we aan de samenwerking begonnen."

Informatie
Zittend ziekenvervoer per taxi op kosten van de zorgverzekeraars kan aangevraagd worden in vijf specifieke gevallen. Meer informatie via Taxibedrijf Kling, (0412) 62 33 51, Taxibedrijf Suppers, (0412) 62 24 10 of Taxibedrijf De Vocht, (0486) 41 14 59.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant