Margriet in actie tegen Blauw Geel'38. (Foto: Peter Kuijpers)
Margriet in actie tegen Blauw Geel'38. (Foto: Peter Kuijpers)

Mark Strik: 'Het is alleen maar toe te juichen dat jonge trainers een kans krijgen'

Voetbal 1.177 keer gelezen

OSS | Mark Strik (32) wordt komend seizoen de opvolger van trainer Arian Meeuwsen bij RKSV Margriet. Het lijkt de trend te worden bij clubs om jonge trainers door te schuiven naar het ultieme: de eerste selectie. Margriet blijft daar niet in achter en schuift de trainer van het tweede team door het eerste. De Ossenaren deden dat al eerder bij hun huidige trainer Meeuwsen.

door Peter Kuijpers

Waar veel clubs de trainersposities al geruime tijd hebben ingevuld, bleef Margriet nog even wachten. Je zou verwachten dat de onderhandelingen zwaar wogen of op zijn Brabants gezegd: goed werk heeft tijd nodig. Strik: "Nou, dat viel op zich wel mee. Ik denk meer dat ze het weloverwogen wilden doen. Ze hebben zich afgevraagd wat het beste is voor Margriet in dit geval. Ik prijs me gelukkig dat die keuze dan op mij is gevallen. Die keuze is ook grondig gemaakt ga ik vanuit." Zelf voetballen doet Strik niet meer. "Nee, we zijn samen gaan wonen en kregen kinderen. Dan is het toch zeker de bedoeling dat je een keer thuis bent. Het voetbal vraagt al veel vrije tijd, dus heb ik gekozen voor het trainersvak en daar kan ik mijn passie volledig in kwijt."

Mooie sprong
Ver reizen wordt het niet voor Strik die in de Ruwaard woont: "Ik woon dicht bij sv Ruwaard, maar Margriet ligt daar ook niet ver vandaan. Ik werk niet in Oss, dat doe ik al negen jaar als onderwijsassistent op een middelbare school in Boxmeer. Dat is een ideaalplaatje en lekker te combineren met het vak van trainer. Vooraf heb ik een CIOS opleiding gedaan en wilde wat dingen gaan doen in de voetballerij. Ik heb een tijdje bij Schijndel getraind en in combinatie gaf ik sportles op een kinderdagverblijf." De Ossenaar is al een aantal jaren hoofd jeugdopleiding bij Margriet en bekend met de talenten van de jeugd: "Ik ben daar een jaar of vijf geleden mee begonnen met de voormalige D-, E- en F-jeugd. Later ben ik doorgestroomd naar de bovenbouw. Omdat ik toch al trainer was destijds van A1 (JO 19) ben ik ook het tweede elftal gaan doen. Een mooie sprong naar de senioren vanuit A1 om dat te begeleiden."

Teun van Grunsven
Strik bewandelt dezelfde weg als Meeuwsen, de huidige trainer. Ook hij kwam destijds van het tweede team. Strik vervolgt: "Dat klopt, bij Margriet deden we dat met spelers al, nu echter is dit ook het geval bij trainers. Het is alleen maar toe te juichen dat jonge trainers zo ook een kans krijgen. Zo schuift de trainer van A1 Boy Hoefnagels weer door naar het tweede team komend seizoen." De jeugd is een grote dragende pijler bij de club van de Amstelhoef. Dat aanzien wordt danig gekoesterd. "Het is goed te horen dat we dat etiket opgeplakt krijgen. Je moet jeugd ook durven te brengen. Talenten voldoende hier bij deze club. Zie als voorbeeld Teun van Grunsven die zich met zijn zeventien jaar goed weet te handhaven. Dat gaat zeker goed komen", zegt de aanstaande Margriet-trainer vol passie tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant