Bertran Kreekels, de nieuwe trainer van O.S.S.'20.
Bertran Kreekels, de nieuwe trainer van O.S.S.'20.

'Visie van Bertran Kreekels past goed bij O.S.S.'20'

Voetbal 783 keer gelezen

OSS | Bertran Kreekels is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van O.S.S.'20. De 48-jarige Helmonder is momenteel trainer van tweedeklasser RPC in Eindhoven, maar wilde graag de overstap naar de Osse Hoofdklasser maken. Kreekels tekende een contract voor een jaar op De Rusheuvel, maar de intentie van beide partijen is om een langere samenwerking aan te gaan.

door Leon Voskamp

Kreekels debuteerde als jongen van 18 jaar in het eerste elftal van Helmond Sport. Hij speelde jarenlang bij de club uit zijn woonplaats en dat verdeeld over drie periodes. "Ik zat bij de Koninklijke Luchtmacht en heb dat gecombineerd met voetballen. Ik heb een jaartje bij FC Wageningen gevoetbald en toen ik in Woensdrecht was gepositioneerd, heb ik in België voor FC Cappellen, KFC Turnhout en KFC Tielen gespeeld." Na zijn periode in het profvoetbal, waarin hij een aantal interlands speelde voor het Nederlands militair elftal, kwam hij uit voor VV Geldrop/AEK en Stiphout Vooruit. Als trainer was hij actief voor BAVOS, NWC, Geldrop en nu voor het tweede jaar bij RPC. "Een leuke club, maar ik heb altijd gezegd dat als ik de kans krijg om hogerop te gaan, ik die wil pakken. De voorzitter begreep dat en eind 2016 heb ik aangegeven dat ik ging vertrekken." Op www.kliksport.nl las Kreekels dat O.S.S.'20 afscheid nam van Maarten van Vugt en twee dagen later stuurde hij een sollicitatiebrief met zijn cv. Er waren nog een aantal kandidaten waarmee het bestuur van de Osse voetbalvereniging sprak, maar uiteindelijk koos O.S.S.'20 voor Kreekels. De Helmonder kreeg het verlossende telefoontje van voorzitter Martin van de Wijdeven. "Ik ken O.S.S.'20 van het verleden en heb ze als tegenstander gehad als trainer van NWC en Geldrop. De laatste keer speelden er al diverse spelers van de huidige kern. Ze hebben het fantastisch gedaan de laatste jaren, maar dit jaar zijn ze zwak gestart. Hopelijk dat ze na de winterstop in een flow komen en kunnen klimmen." Het bestuur van O.S.S.'20 laat op de eigen website weten overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Kreekels. "Na zijn lange periode als voetballer heeft hij zich bekwaamd in het trainersvak. Zijn voetbalvisie, werkwijze, enthousiasme en persoon sluiten goed aan bij onze vereniging."

Ambitieus
Kreekels, al zo'n vijftien jaar werkzaam bij een Oss' bedrijf, is naar eigen zeggen 'helemaal gek van het spelletje'. "Dat moet je ook wel zijn om na je werk er zoveel tijd in te steken. Mijn hele leven staat in het teken van voetbal. Ik ben heel leergierig, ambitieus en enthousiast. Ik lees ook veel om mijn kennis te verbreden. Veel vrienden van mij werken in het profvoetbal en we praten daar vaak over. Regelmatig zit ik ook op de tribune bij wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League. Ik heb twee zoontjes die voetballen en sta daar ook vaak langs de lijn." De zoon van mister Helmond Sport Lambert Kreekels vervolgt: "Plezier in het voetbal is voor mij het belangrijkst. Ik sta als trainer voor veel innovatie en variatie. Ik sta als trainer voor veel innovatie en variatie. Ik train vooral met de bal aan de voet, maar stiekem verrichten de spelers veel werk. Ik wil ook mijn speelwijze erin slijpen en zal daar mijn trainingen op aanpassen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant