Trendy Speelgoed.
Trendy Speelgoed.

'Kinderen gaan actief en creatief aan de slag met speelgoed van Trendy Speelgoed'

Zakelijk 339 keer gelezen

OSS | 2016 was het jaar waarin Debbie Spelt een gewaagde stap zette. De onderneemster opende in september aan de Kerkstraat 11 in Oss de deuren van de fysieke winkel van Trendy Speelgoed. Ze combineert de winkel met haar webwinkel www.trendyspeelgoed.nl, die ze in dertien jaar tijd heeft zien groeien en groeien. De Osse kijkt positief naar het jaar 2017. "Steeds meer mensen weten de weg naar Trendy Speelgoed te vinden."

In een tijd dat veel ondernemers het moeilijk hebben, was het Debbie die voor het eerst een fysieke winkel startte. "Je moet wel durven en ik wil mijn hoofd boven het maaiveld uitsteken. Ik leer niet uit de boeken, maar alleen door het zelf te ervaren. Stilzitten is voor mij geen optie en het is aan mij om te proberen deze winkel rendabel te maken. Het runnen van een fysieke winkel bevalt me erg goed. Van etaleren, adviseren tot verkopen: alles van het ondernemen is leuk om te doen. Bovendien versterkt de winkel mijn webshop en vice versa." In de eerste maanden merkte Debbie wel dat het 'keihard bikkelen is voor iedere cent'. "Je moet heel erg je best doen. Met een afwachtende houding trek je mensen nooit naar je winkel. Je moet super proactief zijn. Krachten bundelen met andere ondernemers hoort daarbij. Je kunt elkaar ondersteunen en versterken." Ze ziet en hoort dat bij veel Ossenaren de negativiteit over het Osse centrum overheerst. "Terwijl het centrum de laatste jaren zoveel is verbeterd. Er wordt veel georganiseerd en straten zijn mooi aangekleed. Ik hoop dat mensen in dit nieuwe jaar met een positieve blik naar de stad kijken." Ze vervolgt: "Overigens denk ik wel dat de winkelcentra rigoureus gaan veranderen. Het gaat steeds meer om vermaak en daardoor krijgen cultuurfunctie, horecagelegenheden en vrijetijdsbesteding een steeds belangrijkere rol."

Ontwikkeling
Bij Trendy Speelgoed verkoopt ze naar eigen zeggen 'het allertofste speelgoed'. Debbie laat enkele artikelen zien en vertelt er enthousiast over. "Eén van de bestsellers is het Fantasy Fort, waarmee je bijvoorbeeld je eigen hut kunt bouwen of in deze tijd een kerststal. De letter- en cijferspelmat is een eigen product en loopt ook erg goed. Ik ga daarmee binnenkort naar in Nürnberg, waar na Hongkong de grootste speelgoedbeurs ter wereld wordt gehouden. Mijn streven is om de mat in meerdere landen uit te brengen. Het is met al het speelgoed mijn doel dat kinderen zelf actief en creatief aan de slag gaan. Ieder kind is uniek en je stimuleert ze om zelf bezig te zijn als ze dingen doen die ze leuk vinden. Het motiveert hun ontwikkeling in positieve zin. Kinderen zijn geen zitmateriaal. Ze willen leren, leven en stuiteren."

Kinderfeestjes
Om nog meer bezoekers kennis te laten maken met Trendy Speelgoed organiseert Debbie op woensdag gratis inloopmiddagen. Kinderen vanaf vier jaar krijgen de kans om gratis speelgoed uit te proberen. Of ze doorgaat met deze middagen weet ze nog niet, omdat ze zich in 2017 gaat richten op kinderfeestjes. "Ik kreeg daar zoveel vragen over en dat heeft me aan het denken gezet. We hebben hier de ruimte en er is geweldig speelgoed voor de kinderen. In de winkel gaan we de plek voor feestjes afscheiden. Dit is een nieuwe stap om te zorgen voor nog meer traffic naar de winkel. Want ik ben nog steeds verrast dat zoveel mensen me niet kennen. Ik heb al dertien jaar de webshop, sta al tien jaar als sponsor bij Muze Misse, ondersteun andere evenementen en organiseer zelf evenementen. Maar qua naamsbekendheid gaat het de goede kant op."

Informatie
Meer informatie is verkrijgbaar via (0412) 64 75 55 of info@trendyspeelgoed.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant