De altijd trouwe aanhang van Gemert.
De altijd trouwe aanhang van Gemert.

Bij vv Gemert is het nog ‘rustig’ op spelersgebied. Kliksport ‘analyseert’.

Voetbal 479 keer gelezen

GEMERT| Op deze pagina's is al aardig wat te lezen geweest betreffende de ontwikkelingen van de nieuwe selectie van UDI'19 richting volgend seizoen. Wat betreft andere clubs is het minder transparant, zo hoorden we nog amper iets uit Veghel en Gemert. En dat terwijl ze daar zeker ook niet stil zullen zitten.

Door: Willy Rooyakkers

In dit stukje alvast een blik van Kliksport, gezien vanaf de buitenkant uiteraard, op de selectie van Gemert. De Molenbroekers haalden afgelopen zomer met Bram Jacobs (Volharding), Rick Wijnen (Gestel) en Ron Jansen (Nuenen) een drietal externe spelers binnen. Jacobs doet het enorm goed als linker-centrale-verdediger (LCV in jargon) terwijl Jansen redelijk startte in de punt van de aanval (beter gezegd: als één van de meestal twee spitsen) maar door een blessure daarna even uit beeld geraakte. Aan Wijnen hebben de zwart-witten vanwege langdurige kwetsuren nog helaas helemaal niets gehad.

Financiën
Nu is het zo dat er bij Gemert niet zo'n uitgebreid budget voorhanden is dan bij 'concurrenten' als Blauw Geel'38, DESO, UDI'19, UNA en JVC Cuijk. Dat is een gegeven vooraf. Het schijnt zo te zijn dat de meeste vaste spelers al jaren achter elkaar moeten 'inleveren' maar dat is ook wel een beetje een algemene tendens. Gemert moet dus creatief zijn en hecht daarom ook veel waarde aan de jeugdopleiding. Helaas is het zo dat er de laatste jaren amper iets overkomt vanuit de jeugd, zeker niet in creatief aanvallend opzicht. Hierdoor moet de TC rondkijken naar externe versterkingen en daarom moet men met gerichte scouting goed kijken wat er nodig is. Een club als Gemert heeft in het verleden vaak hele goede spelers gehad uit eigen gelederen. We noemen de broertjes Van Dijk, Anthony Geurts, Jacco Hofmans, Bart van Berlo, Jorg Hazenveld, Bas Peijs en Ronald Smits maar de lijst is nog eindeloos langer. Op het moment lijkt de bron echter wat droger helaas.

Balans
Als je zo naar de selectie kijkt dan is het duidelijk dat er op bepaalde posities veel mogelijkheden zijn terwijl op andere plekken niet of nauwelijks specialisten voorhanden zijn. Nu is het natuurlijk aan de trainer, in dit geval Dennis Dekkers, om zo te spelen als de kwaliteiten van de selectie toestaan. Gezien het beperkte budget zal men echter hard nadenken over wat men moet doen, de centjes kunnen maar één keer uitgegeven worden. Daarbij hebben eigen jongens altijd de voorkeur uiteraard. Maar goed, zoals gezegd zijn er wat disbalansjes. Zo heeft Gemert centraal achterin veel om te kiezen maar zijn de backposities magertjes bezet. Bijvoorbeeld Jens Leijten vult het overigens wel aardig in maar is van huis uit een middenvelder. Gemert heeft genoeg opties om de stek van aanvallende middenvelder in te vullen en ook controlerend kan men alle kanten op.

Creativiteit
Waar het misschien aan ontbreekt is wat creativiteit. Zowel voorin als op het middenveld is er amper iemand die makkelijk een man uitspeelt en daarmee de situatie 'verandert'. Ook is er niet echt sprake van creativiteit in de vorm van de steekpass kunnen geven die niemand verwacht. Vincent Buijssen is wel een erg creatieve jongen maar kampte lang met lichamelijke ongemakken. Daarnaast heeft men voorin niet echt een fysiek sterk aanspeelpunt tot de beschikking en een 'natural born' rechtsbuiten. Hierbij moet wel worden aangetekend dat Ralf Kemper het de laatste tijd erg goed doet als spits. Hij ontwikkelt zich prima.

Benieuwd
We zijn daardoor benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren op Molenbroek. De technische commissie heeft overigens versterking gekregen. Arnaud van de Wijngaard is er bij gekomen en dat lijkt een goede zaak want hij weet aardig wat van de regionale spelersmarkt.  Wordt binnenkort ongetwijfeld vervolgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant