Het trainers trio met Lodewijk van Helvoirt, Niels van Casteren en Patrick Cissen (Foto's Peter Kuijpers)
Het trainers trio met Lodewijk van Helvoirt, Niels van Casteren en Patrick Cissen (Foto's Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 wint oefenduel van Woezik en lijkt klaar voor O.S.S.'20

Voetbal 694 keer gelezen

VEGHEL – Zondag hervatten de hogere klassen de competitie. IJs en weder dienende heet dat dan want er is sneeuw voorspeld.O.S.S.'20 is zich aan het herstellen van een matige seizoenstart. De club van scheidend trainer Maarten van Vugt (gaat naar HVCH) heeft inmiddels weer aangesloten bij de middenmoot.  O.S.S.'20 is voor koploper Blauw Geel'38, dat thuis nog ongeslagen is, een lastige tegenstander komende zondag.

Door: Peter Kuijpers

Van de geplande twee oefenwedstrijden werd de eerste zondag tegen Jong Fc Den Bosch afgelast vanwege IJzel en sneeuw. Zoals bekend zijn sneeuw en kunstgras geen vrienden. Dinsdagavond ging het wel door en speelde de Veghelaren tegen Woezik uit Wijchen die momenteel met ADO'20 en Silvolde de lijst aanvoeren in de Hoofdklasse A. Woezik trainer Ton Kosterman was er niet bij en bleef met griep achter in Wijchen. Oud FC Den Bosch icoon Wim van der Horst nam het van hem over. Blauw Geel'38 dicteerde de wedstrijd en won met 3-1 door treffers Ymanuel Hurkmans voor rust en Alexander Mols en Rolf van den Boogaart  na rust. Emiel van der Sanden die door een ongelukje op het werk geblesseerd raakte was weer fit en viel halverwege de tweede helft in. Blauw Geel'38 trad aan op volle oorlogssterkte in de enigste oefenwedstrijd die trainer Niels van Casteren tot zijn beschikking had in deze korte winterstop. Van Casteren: "Ja, dat klopt. Door de uitval van afgelopen zondag heb ik weinig keus gehad en stond deze wedstrijd als laatste test voor O.S.S.'20."



Maarten van Vugt komt zondag naar Veghel waar hij drie jaar de trainer was. (Foto Peter Kuijpers)
 

Maarten van Vugt
Blauw Geel'38 begint zondag aan de tweede helft van de competitie, waar het eerste gedeelte succesvol werd afgesloten. Met twee punten verschil als koploper het winterreces in en bovendien winnaar van periode-1. Tegenstander O.S.S.'20 begon deze competitie matig zoals bekend. Waar het aan ligt? Waarschijnlijk voor trainer Maarten van Vugt ook een negatieve verrassing. Van Vugt, ooit drie jaar trainer van Blauw Geel'38, die onlangs bekend maakte dat hij na drie jaar O.S.S.'20 gaat verlaten en overstapt naar HVCH in Heesch. Een stapje terug? Qua klasse natuurlijk wel en er vanuit gaande dat Baronie wel kampioen zal worden is de Hoofdklasse nog ver weg voor de ploeg uit Heesch. Voor het overige nee, geen stapje terug. HVCH telt zestien seniorenteams en een kleine 50 jeugdteams. Een van de grootste (zo niet dé grootste) clubs in de regio Oss. Een vereniging met status met veel teams en jeugd op niveau. Een club met een kop en een staart zoals dat dan heet. 

Panklaar
Bij O.S.S.20 is Michael van Geele alweer vertrokken nadat bleek dat een basisplek er voor hem niet inzat. Wél was hij voor de Ossenaren belangrijk in het openingsduel van de competitie met Blauw Geel'38. Na een 0-1 achterstand was hij als invaller verantwoordelijk voor de gelijkmaker en redde alsnog een punt voor de Ossenaren. Een wedstrijd destijds die voor invaller Tresor Shema een zure herinnering nalaat. Panklaar kreeg hij de bal van Alexander Mols aangespeeld, maar treuzelde iets te lang en voorkwam een Osse verdediger alsnog dat Blauw Geel'38 met drie punten van de Rusheuvel kon vertrekken.

Mike Eveleens
Zondag een open wedstrijd. Veel vragen vooraf. Hoe zouden de Veghelaren uit het kerstreces zijn gekomen? De oefenwedstrijd tegen het reactievoetbal van Woezik gaf een goed voetballend Blauw Geel'38 te zien. Dat zag ongetwijfeld ook Mike Eveleens (O.S.S.'20) voorzien van een kladblok en door Maarten van Vugt naar Veghel werd gesommeerd dinsdagavond. Van Casteren grapte na afloop tegen Eveleens: "Je weet toch wel hoe we spelen 'Maikie' ha ha." De twee, die elkaar goed kennen, konden er handenschuddend beiden om lachen na afloop.


Foto uit het duel in Oss als opening van de competitie (Foto Gerard Beekmans)

Kijkcijfers
De competitie die zondag weer van start gaat is een open boek met zeker nog vraagtekens. Wat gaat de concurrentie doen? Vaak zie je ploegen na de winter wegzakken waar bij anderen de geest helemaal uit de fles is en boven verwachting gaan presteren. Na de verhalen en berichten over vertrekkende en komende trainers gaat de spelers carrousel langzaam aan het draaien. Sommige clubs komen al met namen voor volgend seizoen. Spelers die zich aanprijzen en vertellen dat ze er mee gaan stoppen bij hun huidige club. Het blijft een wereld in beweging met artikelen die immer hoge kijkcijfers scoren hier op Kliksport. Bij Blauw Geel blijft het voor alsnog rustig. Van Casteren: "Ik zelf en mensen hier van Blauw Geel'38 zijn daar volop mee bezig. De gesprekken lopen momenteel. We blijven wakker en versterken ons waar we dat nodig achten." Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Lars van Leeuwen uit Velzen voor het begin. Zover we weten nog nimmer een wedstrijd van Blauw Geel'38 onder zijn hoede gehad.

Gesprek Niels van Casteren - Peter Kuijpers na afloop

Beluister hier het fragment

Programma voor zondag Hoofdklasse B:
Chevremont-RKAVV
Quick-DOSKO
Vlissingen-IFC
Nuenen-Groene Ster
Blauw Geel'38-O.S.S.'20
DESO-Gestel
Halsteren-Gemert
EHC/Heuts-DHC

Stand Hoofdklasse B:
1.Blauw Geel'3815-34
2.RKSV Nuenen15-32
3.Quick15-26
4.Gemert14-25
5.Halsteren15-23
6.Vlissingen15-23
7.IFC15-22
8.Gestel14-20
9.O.S.S.'2015-19
10.DESO15-19
11.EHC15-18
12.DHC15-17
13.Chevremont15-15
14.Groene Ster15-13
15.RKAVV15-11
16.DOSKO15-11

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant