Olympia'89 wint streekderby

Sport 380 keer gelezen

BOEKEL | Net zoals in Oss tijdens de derde speelronde wisten de handballers van Olympia'89 ook de uitwedstrijd tegen streek-'rivaal' Habo'95 te winnen. Een echt spannende wedstrijd werd het echter nooit; bij rust was de wedstrijd die in 15-25 zou eindigen al beslist (7-16).

Habo heeft het dit seizoen lastig in de eerste divisie; de Boekelaren staan momenteel laatste. Habo kwam twee keer op voorsprong (1-0 en 2-1), maar al snel in de eerste helft werd duidelijk dat Olympia (zonder de zieke Kevin de Leeuw en de afwezige Harm van Iperen) de punten zou gaan pakken. Bij 5-6 trok de ploeg van trainer Paul Coenders het duel naar zich toe. Van de 12 goals die nog tot rust vielen, waren er 10 van Osse makelij. Het was de ideale gelegenheid om een aantal jongens minuten te laten maken die normaal gesproken minder aan bod kwamen. Die lieten zich stuk voor stuk zien met goals: Olaf Langens 2, Jordi van Erp 1 en Twan van Iperen 1. Habo kwam niet meer dicht in de buurt van een ommekeer, waardoor de punten relatief eenvoudig meegingen. Olympia blijft vijfde, maar de achterstand op de kop (inmiddels overgenomen door BFC) slonk tot 3 punten.