Freddie van Dorst en Bianca Hoegée.
Freddie van Dorst en Bianca Hoegée.

Roze activiteiten in Osse centrum

Zakelijk 620 keer gelezen

OSS | Het Roze Jaar 2017 in de gemeenten Oss en 's-Hertogenbosch werd vorige week geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Osse gemeentehuis. Onder andere in het Osse centrum worden dit jaar diverse 'roze' activiteiten georganiseerd. Evenementencoördinator Bianca Hoegée van Centrummanagement Oss hoopt dat initiatiefnemers opstaan.

Op 24 juni 2017 houden de gemeenten Oss en 's Hertogenbosch samen 'Roze Zaterdag'. Op deze dag wordt gebouwd aan begrip, tolerantie, respect en participatie. Stichting Roze Zaterdag organiseert een jaar lang een aantal activiteiten in de hele regio. Hoegeé vindt het belangrijk dat er wordt stilgestaan bij dit onderwerp. "Het is wel jammer dat het nodig is. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat je overal wordt geaccepteerd als je LHTB (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders, red.) bent. Daarom is het zo goed dat er aandacht aan besteed wordt." De Osse gaat er vanuit dat diverse mensen en partijen zich melden voor 'roze ideeën'. "Dat kan voor Roze Zaterdag op 24 juni zijn, maar misschien wordt het wel zo populair dat we een roze week gaan organiseren. We richten ons op alle doelgroepen. Van leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs, volwassenen tot bejaarden. Bij die laatste groep is homoseksualiteit vaak nog een taboe." Centrummanagement Oss is onderdeel van de projectgroep, die verder bestaat uit Ivo van Harmelen, Wim Slebus (gemeente Oss), Rob Gerrits (Het Lokaal), Freddie van Dorst (Restaurant Herperduin) en Jeannette Huussen (VVV).

Concert
Wat er voor roze activiteiten gehouden gaan worden, weet Hoegée nog niet. Ze rekent op diversiteit. "Er zijn zoveel ideeën te bedenken. Een roze concert op de Heuvel bijvoorbeeld met liedjes van bekende artiesten als Gordon, Gerard Joling of Wim Sonneveld. We roepen ook ondernemers en culturele instellingen op om mee te denken. Samen kunnen we tot iets heel moois komen. Want in de provincie Noord-Brabant staan we voor diversiteit en tolerantie en zijn we Bourgondisch en gastvrij." Ideeën mailen naar bianca@centrummanagementoss.nl.

Regenboogsjaal
Er wordt een regenboogsjaal gemaakt die dit jaar bij alle activiteiten in het centrum wordt doorgegeven. Je moet dus niet raar opkijken als de kermismeester een dag de sjaal draagt. "Het liefst wil ik alle evenementen een roze tintje geven. De sjaal zorgt ervoor dat we even stil staan bij het Roze Jaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant