(Foto: George Nietsch)
(Foto: George Nietsch)

De tijd van koek en zopie en heerlijke warme chocolade

Zakelijk 425 keer gelezen

'De winter heeft zijn intrede gedaan en onze omgeving wordt bedekt met een mooi laagje sneeuw. Maar bovenal de vorst brengt menig hart in verroering om de schaatsen weer onder te binden en lekker in de vrije natuur te gaan schaatsen. Met deze winterse taferelen komt de koek en zopie aan bod en natuurlijk een heerlijke warme chocolade.

Waar komt de chocomel vandaan? De meeste mensen denken uit Nederland, in 1932 werd het merk Chocomel geïntroduceerd door Martien Breij uit Baarn. Maar Lodewijk de XIV was verzot op chocolademelk. Toen nog een drank gemaakt van melk cacaobonen en suiker, met een bitterzoete smaak. Tegenwoordig is chocomel een zachte zoete chocoladedrank welke we zowel warm als koud kunnen drinken. Natuurlijk kunnen we chocomel ook smaken meegeven waardoor de drank verheven word tot Latte Art. Maar hoe maken we nu simpel een lekkere chocolademelk? Neem een grote mok met 200 cc volle melk, voeg hieraan 8-12 (35-45 gram) druppels chocolade toe en verwarm dit in de magnetron op 900 wat 80 seconden. Meng de chocolade met een eenvoudige melkschuimer en je hebt een heerlijke luchtige chocolademelk. Natuurlijk kunt u ook de chocolademelk opschuimen met een moderne koffiemachine of gewoon de melk in een pannetje verwarmen en dit op de druppels chocolade gieten en opkloppen. In onze winkel hebben we momenteel voor de liefhebbers mokken met chocolade om deze heerlijke drank thuis te bereiden. Wenst u een romige en zachte smaak, dan kunt u gebruikmaken van melkchocolade. Of liever bijvoorbeeld een krachtige smaak, dan hebben wij de chocoladedruppels ook in verschillende smaken, zoals pure chocolade. Bij een heerlijke mok met warme chocolademelk met slagroom is het heerlijk om deze te nuttigen met zoetigheden uit onze winkel.'

Christian Chocolaterie Patisserie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant