De Heesche band Co-incidental.
De Heesche band Co-incidental.

'Bands komen graag naar Nothing Else Matters'

Algemeen 646 keer gelezen

HEESCH | Het eerste lustrum van Nothing Else Matters is zaterdag 11 februari een feit. De opbrengst van de vijfde editie van het benefietconcert in De Pas gaat naar de Kinderloop voor basisschoolleerlingen tijdens de SamenLoop voor Hoop op 10 en 11 juni in Heesch. De Heesche band Co-incidental organiseert de avond en treedt op samen met vijf andere regionale bands. "Bezoekers kunnen rekenen op een gezellige dag", aldus zangeres Andrea van Koolwijk.

door Leon Voskamp

De bands die naast Co-incidental op het podium staan zijn Outline, The Basement, Slash N'Roses, Qualawaai en Bulldog LT. Andrea en gitarist Jan van der Wielen zijn de Osse leden van de Heesche band: "De opzet en het concept van Nothing Else Matters zijn vergelijkbaar met vorige edities. We kiezen ieder jaar voor enkele nieuwe bands en hebben nu weer een mooie line-up staan. De bands komen graag naar Heesch toe en bellen ons zelf op. Ook dit jaar wisselen de optredens elkaar af in de theaterzaal en het café. En we hebben ook diverse muziekstijlen, waardoor de hele dag gevarieerd is. Qualawaai zorgt bijvoorbeeld voor gezelligheid door een mix van folklore en feestmuziek. Bulldog LT is een rockcoverband en Slash N'Roses staat garant voor wat steviger werk."

Goed doel
Kaarten zijn te bestellen via de website www.de-pas.nl, Boekhandel Ceelen in Heesch en CD Kiosk in Oss. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Kinderloop van de Samenloop voor Hoop. Tijdens dit wandelfestijn wordt in 24 uur geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Nieuw in aanloop naar Nothing Else Matters is de veiling. Op de website www.nothingelsematters.nl zijn allerlei items te vinden die worden geveild. Zo zijn er bijvoorbeeld pakketten beschikbaar gesteld door het management van Metallica, geeft onder andere Co-incidental een huiskamerconcert, is er een verrassingspakket van Navarone en een cd-pakket van De Staat. "Ieder kwartje wat binnenkomt, blijft in de pot. We hopen een zo hoog mogelijk bedrag op te halen", aldus Jan. "Het is hartstikke mooi om te zien dat alle bands belangeloos optreden, we het benefietconcert organiseren samen met De Pas en dat het aantal sponsoren toeneemt. De naamsbekendheid van Nothing Else Matters is toegenomen en we hopen ook dit jaar op een zo groot mogelijke opkomst. We proberen het voorgaande jaar te overtreffen."

Hoogtepunt
Voor Co-incidental is deze muzikale avond in Heesch een hoogtepunt van het jaar. Jan en Andrea: "Je leert andere bandleden kennen, spreekt veel bezoekers en je ziet dat muziek zorgt voor verbroedering. Maar sowieso maken we als band veel lol. We hebben veel respect voor elkaar, humor speelt een belangrijke rol en we zijn goede vrienden van elkaar geworden. En op het podium doen we wat we leuk vinden: muziek maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant