Boban Lazic. (Foto: FC Oss Media)
Boban Lazic. (Foto: FC Oss Media)

Lazic: 'Met FC Oss kunnen we bij de eerste zeven eindigen'

Voetbal 428 keer gelezen

OSS | Hij is pas 22 jaar, maar heeft een cv om trots op te zijn. Boban Lazic speelde 11 jaar bij Ajax, kwam ook uit voor Jong Ajax en stond daarna onder contract bij Olympiakos, PEC Zwolle en VVV-Venlo (op huurbasis). Sinds dit seizoen speelt de vleugelaanvaller voor FC Oss. "Als ik terugkijk, was het een goede keuze van me om in Oss te tekenen."

Lazic speelde de laatste jaren vanwege meerdere redenen weinig. Afgelopen zomer toonde het Spaanse Elche belangstelling, maar zijn zaakwaarnemer raadde de aanvaller aan om te gaan praten met het eveneens geïnteresseerde FC Oss. "Volgens mijn zaakwaarnemer was de kans om te spelen bij FC Oss veel groter dan bij Elche en dat is belangrijk voor mij. 'Ik ga toch niet naar FC Oss in de Jupiler League', dacht ik toen ik van de interesse hoorde. Ik ben uiteindelijk wel gaan praten en er was een klik met directeur Peter Bijvelds. Al moet je natuurlijk wel hard werken om in de basis te komen. Ik heb het thuis overlegd en die adviseerden me ook om naar Oss te gaan. Ik had verwacht dat ik meerdere stappen terug zou zetten, maar de club heeft een prachtige accommodatie en het is er veel beter dan ik had verwacht."

Eigen initiatief
Wennen was het wel voor Lazic. "Je moet niet meer in je hoofd rondlopen dat je bij Ajax voetbalt. Daar heb je ook veel individuele begeleiding en meer trainers die je helpen. Hier komt veel meer eigen initiatief bij kijken. Niet erg, want ik heb mijn draai gevonden."

Belangrijk
De teller staat na de wedstrijd afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht, waar hij de belangrijke 2-1 maakte, op vier treffers en negen assists. "Ik vind van mezelf dat het steeds beter gaat. Voorin loopt het lekker en na Jong Ajax hebben we het meest gescoord van alle ploegen. Met Tom Boere hebben we een bewegelijke spits die makkelijk scoort. Ik kan het goed vinden met Tom en heb hem veel assists kunnen geven. Mijn doel is om aan het einde van het seizoen acht tot tien keer gescoord te hebben en qua assists richting dubbele cijfers te gaan."

Subtop
FC Oss begon dramatisch aan het seizoen, maar is inmiddels geklommen naar de dertiende plek in de Jupiler League. Volgens Lazic kan de ploeg nog verder klimmen. Te beginnen met een goed resultaat komende vrijdag op bezoek bij Helmond Sport. "Dit seizoen zijn we alleen door Jong Ajax van de mat gespeeld. Ook stonden we regelmatig voor en gaven we het alsnog weg. Verdedigend moet het nog beter bij ons, dan kunnen we zeker hoger eindigen. Ik heb altijd geweten dat we een goede ploeg hebben, maar soms hadden we pech. Als we zo doorgaan, moeten we bij de eerste zeven/acht kunnen eindigen. Eenvoudig zal het zeker niet worden, maar we gaan ervoor."

Ambitie
De ambities van Lazic zijn duidelijk. De jeugdinternational van Bosnië wil graag een stap omhoog zetten. "Om eerlijk te zijn, hebben al een paar clubs geïnformeerd bij mijn zaakwaarnemer. Concreet is het nog niet. Het liefst ga ik naar een club in de Eredivisie en daarna naar het buitenland. Maar als er een mooie aanbieding komt van een buitenlandse club, weet je nooit hoe het loopt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant