Lars Gulpen
Lars Gulpen

Vleugje klasse Lars Gulpen beslist geploeter tussen Gemert en EHC: 0-1

Voetbal 404 keer gelezen

GEMERT| Het was niet best wat Gemert en EHC zondagmiddag de vijfhonderd kleumende toeschouwers voorschotelden maar uiteindelijk was daar dan toch rasvoetballer Lars Gulpen die met een oprisping van, deze middag zeer spaarzaam waar te nemen, individuele klasse het duel in het voordeel van de bezoekers besliste: 0-1. 

Door: Willy Rooyakkers

Een hard gelag voor Gemert dat echter ook weinig aanspraak op meer had kunnen maken. Daarvoor was het spel te matig en teveel gespeend van enige vorm van creativiteit. Trainer Dennis Dekkers had gekozen voor een opstelling waarin geen plek was voor Yoeri Vissers. Coen Brouwers moest weer linksback spelen. Dekkers heeft als handicap dat hij veel van dezelfde types tot zijn beschikking heeft maar bijvoorbeeld geen echte rechtsbuiten. Hij loste dit op door met Ron Jansen als spits te beginnen en daarachter veel van positie te laten wisselen. Dan stond Youri van Brussel weer op rechts, dan weer Jasper Lalisang en ook soms Vincent Buijssen. 

Redelijke start
In het begin van de wedstrijd lukte dit nog aardig, EHC had het even moeilijk. Aan de rechterkant kwamen ook Lalisang en Van Brussel een paar keer goed door maar op die momenten was de voorzet echt rampzalig. Vooral toen Lalisang doorkwam was het de vraag wat hij nu eigenlijk bedoelde met die keiharde hoge bal waar een balletje over de grond dodelijk was geweest. Naarmate de eerste helft vorderde leek het echter wel of Gemert meer zichzelf uit de wedstrijd speelde met al die wisselingen. Er waren geen automatismen meer. De kansjes waren dan ook spaarzaam. EHC deed aanvankelijk weinig terug maar met spelers als Lars Gulpen en Karim Mahmoud was er wel altijd dreiging. Aan de andere kant schakelde EHC voorin niet altijd goed om en was er daardoor de mogelijkheid voor Gemert om snel het middenveld te bereiken. Soms duurde dat dan te lang. Gulpen deed verder niet zo heel veel maar vlak voor rust was hij er ineens wel vandoor en had Gemert geluk dat hij met een vlammend schot de paal teisterde. Een waarschuwing, zo bleek later.

Zelfde types
Bij Gemert kwamen, ook mede door dat er teveel dezelfde types in het veld staan en weinig echte specialisten, vaak de verkeerde mensen aan de bal. Zo is Lalisang gevaarlijk in de diepte, evenals Van Brussel. Het zijn echter geen spelers die met lepe balletjes anderen moeten bedienen. Toch kwamen ze vaak in die positie. Mede ook omdat Vincent Buijssen totaal niet in de wedstrijd zat kwam niemand een mannetje voorbij. Voeg daarbij de algemene impotentie op de vleugels en het is verklaard waarom Gemert niet gevaarlijk werd. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de vleugels zelfs helemaal niet meer gebruikt. Toch kwam er een dot van een kans. Na een goede steekbal van Ron Jansen was het Youri van Brussel die eindelijk in zijn sterkte kwam door diep te gaan. Alleen voor doelman Rik Klijn had hij moeten scoren maar de Hoensbroekse goalie redde vervolgens knap met de rechtervoet.  Gemert moest achterin opletten op tegenstoten en ging onderuit toen Gulpen voor de tweede keer deze middag aan de haal ging met de bal, even snel kaatste, en vervolgens met een fraai geplaatst schot nu wel de verre hoek wist te vinden vanaf een meter of 20: 0-1. 

Te smal
Een knappe goal van een prima speler maar Gemert mocht dit wel zichzelf aanrekenen. Vervolgens was er nog een kwartier te spelen maar het is lastig om va-banque te gaan als het veld voorin zeer smal wordt gehouden. Na de wissel van Buijssen voor Jeffrey Driessen had Gemert tien mensen in het veld staan die eigenlijk allemaal van nature in de as horen. Dan is het lastig om openingen te vinden, het was te smal. Er kwamen wel wat hoge ballen maar EHC kwam geen moment in de problemen en nam zodoende drie belangrijke punten mee naar huis.

GEMERT| Van Ommeren, Leijten, Van Berlo, Jacobs, Brouwers, Lalisang (80. J. Vermeulen), Habraken (67. Vissers), Van Dijk, Van Brussel, Jansen, Buijssen (80. Driessen)

Uitslagen Hoofdklasse B
Groene Ster - Blauw Geel'38 1-3
Gemert - EHC 0-1
DHC - Chevremont 1-0
IFC - Quick 0-2
Dosko - Vlissingen 1-2
RKAVV - DESO 1-2
Gestel - Halsteren 1-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant