HVCH-doelman Rob van Erp.

HVCH gelukkige winnaar in derby

Voetbal 1.346 keer gelezen

OSS | HVCH heeft op bezoek bij sv TOP een 0-2 zege geboekt. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld terecht geweest, maar de Heeschenaren profiteerden van fouten aan Osse kant en van scheidsrechter Souwen. Laatstgenoemde vergat bij een 0-1 stand een penalty te geven aan TOP-spits Armin Alibasic, die duidelijk werd neergelegd door doelman Rob van Erp.

Het was ijskoud zondagmiddag in Oss, maar de wedstrijd kon doorgaan omdat er werd uitgeweken naar het Frans Heesen Stadion. In het zonnetje was het de eerste helft nog best aardig vol te houden op de B-tribune van het stadion van FC Oss. Het eerste half uur ontstond ook best een leuke derby, waarbij in de eerste vijf minuten TOP drie keer een speldenprikje uitdeelde. Thomas van Mossel was het dichtst bij de openingstreffer, toen hij bijna profiteerde van een te korte terugspeelbal. Na dertien minuten was het ook bijna 0-1, maar Jordy van Horrik schoot in kansrijke positie naast. De beste speler aan Osse kant, Van Mossel, haalde het eerste half uur niet en daarmee verdween de creativiteit uit het team van trainer Chris van den Dungen. De aanvallende middenvelder liep een hamstringblessure op en werd vervangen door Pieter Verbruggen (die tot zijn woede vlak voor tijd ook weer werd gewisseld, red.) die links op het middenveld kwam te voetballen. Er gebeurde in het laatste kwartier weinig, maar wel viel in die tijd de openingstreffer. Een fout van Guus Peters werd keihard afgestraft en het was Sjoerd Schobbers die doelman Jeffrey Vendrig passeerde: 0-1.

Geen penalty
In de tweede helft werden de toeschouwers niet vermaakt met groots voetbal. Spannend was het wel. TOP werkte hard, maar had vooral voorin te weinig kwaliteit om echt door te drukken. Op een schot van Peters na hoefde Van Erp zich niet of nauwelijks in te spannen. Dat deed hij een kwartier voor tijd wel, toen Alibasic eindelijk eens loskwam van zijn directe man en werd neergehaald. Tot verbazing van iedereen liet de scheidsrechter echter doorspelen.

Het duurde vervolgens niet lang tot de 0-2 viel. Een beauty van Gijs van der Voort, die een vrije trap in de rechterbovenhoek schoot. Met de overwinning kregen de Heeschenaren iets teveel, maar hij smaakte in ieder geval goed bij trainer Blokhuis en zijn mannen.

Opstelling sv TOP: Jeffrey Vendrig, Jorn van Bakel, Aram Pusters, Gijs Appeldoorn, Franck Nzogning, Jesper Brocks, Guus Peters, Serkan Ordu, Thomas van Mossel (25. Pieter Verbruggen, 78. Coen van Beljouw), Armin Alibasic en Mitch Pennings.

Opstelling HVCH: Rob van Erp, Gijs van der Voort, Willem Roefs, Vince Minten, Robin van Eldijk, Jeffrey van Uden, Roy Vissers, Joey Vissers, Sjoerd Schobbers (80. Jordy Veld), Jordy van Horrik (46. Bram Wonders) en Lars van Lee.