Korfrakkers en Be Quick nog volop kanshebbers voor de finale in Eindhoven

Be Quick en Korfrakkers blijven op titelkoers

Sport 213 keer gelezen

GEFFEN – Be Quick won met 18-16 van het bezoekende SPES waar Korfrakkers in Son Corridor opveegde met 9-27. Het blijft spannend welke ploegen doorgaan voor de grote finale in Eindhoven in maart. Voor de meiden van Corridor is het dit seizoen spitsroede lopen. Hoewel knap om het goede humeur niet te verliezen na elke week een tegen een dikke zeperd op te lopen.

In Sporthal De Geer in Geffen werd het geen makkelijke zege voor de meiden van trainer Alf van den Enden. De bezoekers namen zelfs een 0-2 voorsprong en gaf een 9-9 ruststand te zien. Na rust liep Be Quick weg naar 16-11, maar kwam SPES terug naar 16-15 toen Nulandse doelpunten uitbleven. Uiteindelijk werd het alsnog een 18-16 overwinning. Lisa Coppens werd topscorer met vier treffers van haar hand.

Rechts Ingrid Claasse van De Korfrakkers (Foto Peter Kuijpers)

Het Erpse Korfrakkers had geen kind aan het dappere Corridor uit Breugel. De consignes die coach Jacques Kop Jansen meegaf aan zijn team, was niet zo zeer het winnen van deze wedstrijd, als wel het spel waarmee dat ging gebeuren en ook dat de juiste kansen aanvallend werden gescoord. De altijd heerlijk relativerende Korfrakkers-coach kwam ruim aan zijn trekken. De ruststand was al 3-13 voor Korfrakkers en daar kwamen er na rust nog eens veertien bij. Uiteindelijk gaf dat een eindscore van 9-27 in Erps voordeel. Ingrid Claasse werd bij het Erpse team topscorer door de bal vijf maal door de gele mand te mikken. Volgende week komt DDW uit Hooge Mierde op bezoek en dat is een totaal ander kaliber.