Afbeelding

UDI'19 samen met andere clubs in beroep tegen puntenaftrek

Voetbal 166 keer gelezen

UDEN| De KNVB heeft in totaal veertien clubs uit de tweede en derde divisie laten weten dat ze binnenkort puntenaftrek kunnen verwachten vanwege het feit dat ze niet aan de licentie-eisen hebben voldaan. In de derde divisie is UDI'19 één van de ongelukkigen. 

De bond stelt namelijk als voorwaarde dat minimaal drie spelers van clubs uit de derde divisie voor 12 uur in de week officieel op de loonlijst staan. Als de BVO'S buiten beschouwing worden gelaten zijn er maar drie clubs die hier aan voldoen momenteel. UDI'19-trainer Bert Ruijsch: "UDI gaat samen met de andere clubs collectief in beroep. Voor 1 februari zal dat gebeuren bij de KNVB. Daarna is er nog een mogelijkheid om naar de rechter te gaan."

Scheef

De voetbalbond is er de laatste jaren een meester in om competities scheef te trekken. Enerzijds door clubs met kunstgras vaak een voorsprong van enkele wedstrijden in duels te geven maar ook door de toevoeging van de 'Jong' teams. Zo had Jong Achilles'29 laatst ineens een heel ander team tot de beschikking waardoor OJC Rosmalen werd verslagen. Ruijsch: "Hierdoor is de competitie een beetje raar, je weet nooit wat je te wachten staat. Aan de andere kant hebben de clubs ingestemd met deze eis van de bond. Hier houden ze nu aan vast." Het vervelende voor de Parkzichters dat Jong FC Den Bosch, Jong De Graafschap en Jong Achilles'29 directe concurrenten zijn in de strijd om lijfsbehoud.

HBS

UDI'19 speelt zondag op eigen veld tegen HBS. Achter de schermen is men bezig met de selectie van volgend seizoen maar dat is al weken zo. Wordt vervolgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant