Yves Nyemb (L) in duel met Ymanuel Hurkmans van Blauw Geel'38 (Foto's Peter Kuijpers)
Yves Nyemb (L) in duel met Ymanuel Hurkmans van Blauw Geel'38 (Foto's Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 reist zondag af naar het verre Vlissingen

Voetbal 145 keer gelezen

VEGHEL – De Veghelaren zijn 2017 goed begonnen. Weliswaar tegen onderdeurtje Groene Ster, maar daar zullen Quick, DHC en Chevrémont anders over denken. Laatsten verlieten recentelijk Pronsenbroek met verlies. Zondag zou een bekend oud-bondcoach zeggen: 'That's another cook' en we spreken hierover het honderdjarige Vlissingen, de tegenstander van komende zondag voor Blauw Geel'38.

Door: Peter Kuijpers

In september 2016 werd het in de derde competitiewedstrijd een 3-0 zege. Sander Egmond, Alexander Mols en Emiel van der Sanden waren de doelpuntenmakers. Vlissingen is een gedegen tegenstander en bewijst dat met een gedeelde derde plek met Quick dat zondag Nuenen ontvangt. Zowel Blauw Geel'38 als concurrent Nuenen spelen tegen de nummer drie van de ranglijst. Vlissingen verloor thuis alleen van O.S.S.'20 (0-2) en heeft dus een sterk thuisrecord. Zondag werd er met 1-0 gewonnen van IFC. Het doelpunt werd gemaakt door Yves Nyemb die op aangeven van Hoessein Bouzambou kon scoren. Het hoofdveld van de Zeeuwen is gras, maar bij afgelasting wijkt de ploeg uit naar het kunstgrasveld.

Hoofdveld
Bij Blauw Geel'38 was het op de laatste trainingsavond volle bak. Alle teams zijn weer volop in training. Omdat de grasvelden onbespeelbaar waren, door invloed van sneeuw en vorst, werden sommigen kunstgrasvelden zelfs in vier kwarten verdeeld. Zo kwam een ieder aan zijn trekken wat trainingsarbeid betreft. Niels van Casteren trainde met een volledige groep op het hoofdveld. Zover bekend geen blessures en geen geschorsten. Om die reden keuze genoeg al is de basis-elf behoorlijk voorspelbaar. De Veghelse club is volop doende met gesprekken met spelers, maar geeft daar alsnog geen uitsluitsel(s) over. Rene Barten, voorzitter van de BG-Top verwacht volgende week hier wat zinnigs over te kunnen zeggen. "We zitten in de afrondende fase momenteel." wist hij Kliksport te melden.  Zondag vertrekt de spelersbus al vroeg richting Zeeland. Een van de langste reizen dit seizoen.

Kwartfinales
Aanstaande dinsdag spelen de Veghelaren het bekerduel thuis tegen derdeklasser Haelen. De Limburgers staan in de middenmoot van de derde klasse C Zuid-2. Een kleine vereniging met slechts drie seniorenteams, maar wel in alle jeugd categorieën vertegenwoordigt. Het typerende van de bekercompetitie is dat je vooral in Limburg ziet dat ook lagere clubs vaak doorkomen naar de eindronden. Een knappe uitzondering zijn de reserves van Deurne die het op mogen nemen in Heerlen tegen vierdeklasser Weltania. Blauw Geel'38 speelt komende dinsdag al tegen Haelen terwijl deze kwartfinales pas gepland staan voor of rond het weekend van 5 maart.

Gesprek met Niels van Casteren op de donderdagavond:

Beluister hier het fragment

Programma Hoofdklasse B:
DHC-RKAVV
Chevremont-DOSKO
EHC-IFC
Gestel-Groene Ster
Halsteren-OSS'20
DESO-Gemert
Quick-Nuenen
Vlissingen-Blauw Geel'38

Stand Hoofdklasse B:
1.Blauw Geel'38/Jumbo16-37
2.RKSV Nuenen 15-32
3.Quick 17-29
4.Vlissingen 17-29
5.Gemert 15-25
6.Gestel 15-23
7.Halsteren 16-23
8.DESO/ Van der Horst 16-22
9.IFC 17-22
10.EHC/Heuts 16-21
11.DHC 16-20
12.O.S.S.'20 15-19
13.Chevremont 16-15
14.DOSKO 17-14
15.Groene Ster 16-13
16.RKAVV 16-11

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant