Aram Pusters.
Aram Pusters.

1C: Spits Aram Pusters is belangrijk voor winnend TOP op Tilburgs 'biljartlaken'

Voetbal 885 keer gelezen

OSS | Wat doe je als je voorin door blessuregevallen weinig keus hebt en achterin een jongen loopt met een neusje voor de goal? U raadt het al: dan gaat de verdediger de spits in. TOP-trainer Chris van den Dungen koos er vandaag op bezoek bij SC 't Zand voor om centrale verdediger Aram Pusters voorin te positioneren naast spits Armin Alibasic. Met succes, want mede dankzij een goal van Pusters won TOP met 1-2.

Van den Dungen stuurde een 4-4-2 formatie het veld in.. "Aram kan goed een bal vasthouden, is sterk en speelt ook slim. Ik moest iets verzinnen voorin en Aram is een geschikte kandidaat." Op het middenveld ontbrak Thomas van Mossel vanwege een spierscheuring. De technicus is zeker zes weken uit de roulatie. Volgens Van den Dungen was zijn ploeg de eerste helft heer en meester. "We kozen wat sneller dan voorheen voor de lange bal, maar probeerden dat af te wisselen met goed positiespel. Dat ging in het begin ook, want het veld zag er uit als een biljartlaken. Na een half uur was het echter helemaal omgeploegd."

Biljartlaken
SC 't Zand ging in de tweede helft opportunistischer voetballen en het spel ging heen en weer. Het was sv TOP dat als eerste wist te scoren. Van Bakel bediende op de vleugels Mitch Pennings, die zijn man passeerde en een piekfijne voorzet gaf op Pusters. De voormalig speler van TOP Oss knikte bij de tweede paal binnen: 0-1. Het antwoord van de Tilburgers volgde snel. Yannick Burleson won een duel van linksback Franck Nzogning en bijna op de achterlijn verschalkte hij doelman Jeffrey Vendrig. Niet veel later kwam TOP weer op voorsprong. De vrije trap van Serkan Ordu ging langs en over de meeste spelers en wel of niet aangeraakt vloog de bal tegen de touwen: 1-2. "Een lekkere en nuttige overwinning", aldus Van den Dungen. "We hebben dit seizoen al veel uitwedstrijden gehad en het merendeel is vanaf nu op eigen terrein. Ik denk dat we potten kunnen gaan breken."

Pusters
Aram Pusters kan er alvast rekening mee gaan houden dat hij vaker voorin wordt neergezet. "Van mij mag hij er blijven staan. Gelukkig komt Dennis Wijgers binnenkort weer terug van een blessure, maar hij moet dan eerst nog flink aan de bak om fit te worden."

Opstelling sv TOP: Jeffrey Vendrig, Coen van Beljouw, Jorn van Bakel (75. Mehdi Ben Merieme), Gijs Appeldoorn, Franck Nzogning, Serkan Ordu, Guus Peters (88. Anthony van Zuijlen), Jesper Brocks, Mitch Pennings, Armin Alibasic en Aram Pusters.


Eerste klasse C:
-SC 't Zand - TOP 1-2
-Goes - Moerse Boys 5-1
-Brabantia - RKTVV 0-1

1. Baronie 13-32
2. Goes 14-27
3. Beerse Boys 12-21
4. TOP 14-20
5. Nemelaer 13-19
6. SC 't Zand 14-19
7. HVCH 13-17
8. Brabantia 14-17
9. RKTVV 13-15
10. NEC 13-15
11. Moerse Boys 14-14
12. AWC 13-13
13. Marvilde 13-13
14. MOC'17 13-10

TOP - AWC
Baronie - HVCH
RKTVV - NEC
Moerse Boys - Brabantia
Marvilde - Beers Boys
Nemelaer - SC 't Zand
MOC'17 - Goes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant