At your service trainer (foto's Ad Megens)

3D: Nooit Gedacht pakt draad weer op in 2017, Berghem Sport klopt Boekel Sport

Voetbal 623 keer gelezen

De laatste twee wedstrijden voor de winterstop werden verloren, vandaag pakte Nooit Gedacht de draad weer op uit bij Handel en vertrok met drie punten. Volkel stond met de rust met 3-0 voor en won met 4-2 (zie elders uitgebreid verslag) Margriet bleef medekoploper door te winnen van Sint Michielsgestel. FC Uden speelde thuis gelijk tegen het Kerkdrielse DSC. Berghem Sport won wel met een kanonskogel van Donny van Herpen. DAW – Den Dungen en Avanti'31 – Nulandia werden afgelast.

FC Uden dat DSC uit Kerkdriel ontving kende een ruststand van 0-1. De manier waarop was knullig omdat Jerom Thijssen na een corner in eigen doel schoot. De bezoekers waren met fasen in de eerste helft de bovenliggende partij. De tweede helft kantelde de zaken en was het FC Uden dat de bekende lakens uitdeelde. In de 53e minuut konden de Udense armen de hoogte in. De zoete wraak van Thijssen die zijn team weer naast de bezoekers schoot. Vijf minuten later was het FC Uden dat leidde. Stijn Rutten schoot de bal, eveneens in het kruis, binnen. Een winst leek in het verschiet te liggen toen 12 minuten voor het einde de bezoekers uit Kerkdriel weer langszij kwamen en uit een scrimmage scoorde. Volgens trainer Johan van Osch had de scheidsrechter van dienst nog een presentje voor DSC. Een hoog opspringende de bal raakte de arm van aanvoerder Bart van Geelkerken en ging op de stip. Keeper Roel Kuilder toonde zijn klasse en ranselde de bal uit zijn doel. Van Osch: "Bart kreeg een zwieper en kon onmogelijk anders de bal met zijn arm geraakt hebben. Gelukkig bleef ons dat onrecht bespaard."

Margriet – Sint Michielsgestel 2-1
Al in de derde minuut was het Joey Schuurmans die door Jeffrey van Vlijmen richting het Sint Michielsgestel doel werd gestuurd. De Osse topschutter faalde niet zette zijn team op voorsprong. De gasten werden sterker en troefde Margriet af op dat moment. De gelijkmaker was een logisch vervolg. Na rust pakte Margriet de draad weer op en de bezoekers moesten terug richting  het eigen doel. De voorsprong kwam in de 68e minuut. De rollen waren omgekeerd in vergelijk met de eerste Osse treffer. Het was nu Schuurmans die collega van Vlijmen wegstuurde die vervolgens scoorde. Schuurmans kreeg tot zijn spijt in de slotfase nog geel wat hem uit de wedstrijd zal houden uit bij Nulandia komend weekend.Trainer Arian Meeuwsen was tevreden: "Ondanks dat we het onszelf moeilijk maakt door kansen niet in doelpunten om te zetten ben ik tevreden. We blijven mee doen om de bovenste plek." Het zou een leuk afscheid kunnen worden voor de naar DSC vertrekkende trainer van Margriet na de zomer.

Berghem Sport – Boekel Sport 2-1
De Berghemse doelpunten op De Koppelsteeg vielen beiden voor rust. Als na zes minuten was het Jordy Verhagen die de Boekelse doelman het nakijken gaf. In de 11e minuut nam Andy van Schijndel een vrije trap. Deze werd door Donny van Herpen pardoes op zijn 'pantoffel' genomen wat 2-0 betekende. Veel kansen nog op 3-0 maar die bleven uit. Boekel Sport kreeg in de 90e minuut een makkelijk gegeven strafschop volgens trainer Dennis Kroes van Berghem Sport erg makkelijk gegeven. Boekel Sport-aanvoerder Jelle Bouwmans had daar maling aan en bracht van elf meter de stand op 2-1, maar daar bleef het bij.

Handel – Nooit Gedacht
Aan de goed serie van Handel maakte Nooit Gedacht abrupt een einde. In Handel werd het een 2-3 overwinning. De verschillen waren nog eens niet zo groot, maar winst derhalve telt. Na een kwartier kwam de thuisploeg aan de leiding door een treffer van Rob Manders, maar Bob van Iersel maakt op aangeven van Michael van den Heuvel gelijk. Na rust kwam Handel via Manders opnieuw op voorsprong in de 60e minuut juist in een fase dat de 1-3 meer op de loer lag. Een te trage omschakeling speelde de bezoekers parten. Langzaam trok Nooit Gedacht de wedstrijd weer naar zich toe. Eerst was het was het Perry van Herpen die op aangeven van Thomas Bijveld de gelijkmaker scoorde. Tien minuten voor tijd had Michael van den Heuvel de winnende op zijn slof en drukte af naar 1-2. De bal die hij kreeg aangespeeld van Frank van Herpen. Trainer Wolf Wannet: "Dat hadden we nodig en zijn dit seizoen goed begonnen. We hebben hard gewerkt en veel gespeeld. Dat hebben we vanmiddag laten renderen." Henry van Wanrooy trainer van Handel: "Jammer dat we verloren we hadden echt een puntje verdiend."