Luuk Riepe komt de zestien van Venhorst binnen (Foto's Peter Kuijpers en Erick Elbers)

Winst Volkel nog kort in problemen ondanks 3-0 ruststand

Voetbal 335 keer gelezen

VOLKEL – Het elftal van trainer Tom van Dalen won vanmiddag met 4-2 van koploper Venhorst. Volkel was in de eerste helft heer en meester. Na doelpunten van Luuk Riepe, Rens van Lanen en Dennis van den Burgt leek alles in de bekende kannen en kruiken. Na rust kwamen de gasten uit Venhorst via invaller Max van de Bosch en Thijs van Sleeuwen terug naar 3-2, maar Stijn van Cuijk gaf zijn bijsluiter nog eens gestalte door in de dying seconds een vrije trap achter Venhorst keeper Luc Peters te schieten.

Medekoploper Venhorst kwam wat gehavend naar de Eeuwsels. Onder anderen Tom van de Boogaard bleef met een pijnlijke hamstring aan de kant. Tom van de Boogaard: "Het overkwam mij vorige week in een vriendschappelijk duel. Vandaag zit ik wel op de bank, maar het is nog veel te vroeg om te spelen. Jammer het is niet anders." Volkel kon vrij volledig aantreden. Luuk van den Elzen bleef in het burger kostuum. De aanvaller van Volkel werd zeven weken geleden geopereerd aan zijn voorste kruisband. "Het gaat goed ben volop in therapie, maar voetballen zal er dit seizoen niet inzitten helaas. De zaken liggen op schema dus wat dat betreft ben ik tevreden op dit moment."

Flankspeler
Volkel begon sterk met twee rappe en slimme buitenspelers. Op rechts de lichtvoetige Luuk Riepe en aan de andere kant de van Juliana Mill overgekomen Rens van Lanen. Van Lanen doet de ouderen (Ad Tiebosch en onder getekende) wellicht terugdenken aan Tiny Kardol, voormalig flankspeler van UDI'19. Volkel kwam al in de vijfde minuut op voorsprong na goed doorzetten van Van Lanen kon Riepe aan de linkerpaal binnentikken. Tien minuten later werd het al 2-0. Uit een diepe bal van de flank was het Van Lanen met zijn kopbal die keeper Luc Peters van Venhorst kansloos liet. De bezoekers stelden daar weinig van tegenover. Wel kreeg Stefan van Haandel geel van scheidsrechter Bus na een wat ruwe charge op Jeroen van de Laar van Volkel. De beslissing leek vijf minuten voor het rustsignaal te vallen. Het was Dennis van den Burgt die tekende voor de 3-0 ruststand.

Rens van Lanen zet voor waar de 1-0 van Riepe uit zal volgen (Foto's Peter Kuijpers)

Doelpunt van de heerlijke vrije trap van Stijn van Cuijk gemaakt door Luuk van den Elzen

Buitenspel
Na rust nivelleerde de wedstrijd en kwam Venhorst beter voor de dag. Wellicht dat Volkel te veel leunde op de riante 3-0 voorsprong. Vijf minuten na het begin was het invaller Max van de Bosch, in het veld gekomen voor Sam van Lieshout, die fraai binnenkopte naar 3-1. Volkel schrok ervan en probeerde de verlaten stellingen weer in te nemen. Riepe legde af op Stijn van Cuijk die rakelings over schoot. In de 81e minuut werd het zwoegerswerk van klasse spits Thijs van Sleeuwen beloond met een treffer van zijn voet: 2-1. Heel Volkel schreeuwde buitenspel, maar Bus keurde hem goed. Het werd nog even spannend vooral toen Van Sleeuwen op aangeven van de mee opgekomen aanvoerder Luuk van de Boogaard hard uit mocht halen, maar over schoot. Stijn van Cuijk maakte aan alle onzekerheid een einde. In de slotseconden plaatste mister Volkel zich nog maar eens in de etalage door een vrije trap snoeihard binnen te schieten: 4-2. Al met al een verdiende overwinning en Volkel is weer in de race voor de titel. Sommige Volkelaren discussieerden al of hun club wel in de tweede klasse mee zou kunnen. Dat enthousiasme willen we toch even smoren ook al heeft trainer Tom van Dalen een leuk stel onder zich.

Gesprek na afloop Peter Kuijpers met Tom van Dalen en Willem van der Burgt respectievelijk trainer van Volkel en Venhorst