Pierre Hermsen gaat na de zomer beginnen aan zijn vijfde seizoen als de trainer van VV Gassel. (foto: Diana Derks)
Pierre Hermsen gaat na de zomer beginnen aan zijn vijfde seizoen als de trainer van VV Gassel. (foto: Diana Derks)

Pierre Hermsen: 'Gassel speelt binnen drie jaar in vierde klasse'

Voetbal 527 keer gelezen

GASSEL | Pierre Hermsen neemt een unieke plek in binnen het trainersgilde in het regionale amateurvoetbal. De 51-jarige oefenmeester uit Groesbeek verlengde onlangs zijn contract bij VV Gassel en gaat na de zomer beginnen aan zijn vijfde seizoen op sportpark De Oude Kamp. "Ook voor mezelf is dit een unicum hoor, want normaliter blijf ik overal hooguit twee seizoenen", lacht de oud-trainer van GVV'57, Krayenhoff, SCH en Ewijk.

Door Martijn Schwillens

Met op dit moment vier seizoenen is Hermsen al de langstzittende coach in het Land van Cuijk. "Ik kan met iedereen bij Gassel goed door de bocht, ik kan de spelers nog motiveren en er komt een boel talentvolle jeugd bij", weet hij. "We hebben gemiddeld al een heel jong elftal, maar een paar talenten die momenteel in de A-jeugd zitten, zijn komend seizoen zeker klaar om ingepast te worden in het eerste elftal. En door blessures hebben sommige jongens al aan het grote werk mogen ruiken."

Blessureleed
Na twee achtste plaatsen en een vijfde plek wilde Hermsen eigenlijk 'dit seizoen gaan oogsten'. Halverwege de huidige jaargang neemt Gassel een zesde plaats in de vijfde klasse H in. "Los van dat ik deze klasse zwaarder vind dan de vijfde klasse G, hebben we ook te maken gehad met een paar tegenvallers. Enkele bepalende spelers zijn geblesseerd geraakt en we hebben eigenlijk een te krappe selectie om dat meteen op te vangen", legt Hermsen uit. Zo lagen onder meer Joris van Raaij en Ramon van der Venne (beiden enkelblessure) er langere tijd uit. Vooral het gemis van Van der Venne liet zich voelen, want de aanvaller is al jaren één van de topschutters in de vijfde klasse. "Juist zijn blessure heeft ons vorig jaar deelname aan de nacompetitie gemist", herinnert hij zich. "Tijdens een onbenullig potje raakte Ramon geblesseerd, waardoor hij de wedstrijd tegen De Zwaluw moest missen. Die verloren we, waardoor zij en niet wij de periodetitel pakten."

Vierde klasse
Hermsen is een optimist en dus wil hij liever vooruit kijken. "Als de huidige groep intact blijft en de talenten van de U19-1 zich doorontwikkelen, speelt Gassel binnen drie jaar in de vierde klasse", verzekert hij. "Dirk van Spijk is zo'n talent. Die zat op zijn vijftiende al bij mij op de bank en is nu 16 jaar. Die kan zeker een hoger niveau aan, maar we hebben meer talentvolle jongens. Sommigen hebben alleen wat langer nodig om er te komen."
De ambities van Gassel voor dit seizoen zijn echter nog lang niet geparkeerd, bezweert Hermsen. "We staan zes punten achter op Odiliapeel (derde) en OKSV (vierde) en we staan goed in de periodestand (gedeeld derde). Dat betekent dus één keer winnen en zij verliezen en het gat is nog maar drie punten. Met nog dertien wedstrijden te gaan, kan er nog een boel gebeuren. Bovendien hebben we alle topploegen al uit gehad. We zullen alleen wat stabieler moeten worden, want we winnen overtuigend van de koploper, maar verliezen van de onderste ploegen. We moeten nu een reeks gaan neerzetten. We scoren gelukkig veel, maar krijgen er nog teveel tegen." Hij lacht tot slot: "De 3-3's moeten 3-1's worden."

Stand vijfde klasse H:
1. FC De Rakt         13-30
2. SCMH *        13-28
3. Odiliapeel         13-26
4. OKSV         13-26
5. Ulysses         13-24
6. Ravenstein         13-23
7. Gassel         13-20
8. SCV'58         13-18
9. SBV             13-18
10. MOSA'14         13-17
11. GVV'57         13-10
12. De Willy's         13-10
13. VCO         13-7
14. Ruwaard         13-0

Programma:
De Willy's    -    Gassel
OKSV        -    MOSA'14
Ruwaard    -    Ulysses
SCV'58        -    FC De Rakt
GVV'57        -    Odiliapeel
VCO        -    SCMH
SBV        -    Ravenstein
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant