Het team van Haelen (Foto website Haelen Koga-fotografie)
Het team van Haelen (Foto website Haelen Koga-fotografie)

Blauw Geel'38/Jumbo bekert vanavond tegen derdeklasser RKVV Haelen

Voetbal 187 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 neemt het vanavond op tegen het Noord-Limburgse Haelen. Een middenmoter uit de derde klasse C Zuid. Haelen kwam zondag nog niet in actie in het eveneens door vorst en sneeuw geteisterde Limburg. Blauw Geel'38 kwam via Nulandia, Mulo en Sparta'25 naar de kwartfinales.

Door: Peter Kuijpers

De Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Haelen is een club met 420 leden waarvan de helft jeugd is. De club telt drie senioren teams en één vrouwen team. Zeventien jeugdteams telt de club met veel vrijwilligers. Haelen is een van de vele lagere Limburgse clubs die de kwartfinale haalden van de districtsbeker. Een Limburgs trekje waar deze bekerresultaten geen uitzonderingen zijn.  Trainer Patrick Wolters van Haelen is met zijn team vanavond de tegenstander in Veghel.

Eigenlijk heeft Blauw Geel'38 niet zulke goede herinneringen bekerwedstrijden tegen Limburgse clubs. De Veghelaren werden vorig seizoen nog beschamend uitgeschakeld door derdeklasser Spaubeek. Na de 2-2 werd er met pingels verloren. Spaubeek verdween vervolgens van het toneel toen het later bij Avanti'31 werd uitgeschakeld en de Schijndelaren zich plaatsten voor de KNVB Beker (Amstelcup). Vervolgens verloor Avanti'31 de halve finale van UDI'19 dat op haar beurt in de finale onderuit ging in Nistelrode tegen Chevremont. Trainer Niels van Casteren heeft de beker hoog zitten en zal deze wedstrijden niet anders benaderen dan een competitiewedstrijd. Wél is te verwachten dat Michiel Merks Brahim Zaari gaat vervangen als doelman en enkele bankzitters een basisplek krijgen. Om 20.15 uur fluit scheidsrechter Gijs Stevens (21) uit Budel voor het begin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant