Stefano Verburg tijdens Blauw Geel'38 - Haelen (Foto's Gerard Beekmans)

Blauw Geel'38/Jumbo kan niet boeien tegen Haelen

Voetbal 219 keer gelezen

VEGHEL – De achtste finale wedstrijd tussen Hoofdklasser Blauw Geel'38 en derdeklasser Haelen werd een 2-0 overwinning voor de Veghelaren. In een duel waar Blauw Geel'38 90% balbezit had scoorde Mark Dobbelsteen voor rust en de ingevallen Rolf van den Boogaart in de 90e minuut.

Door Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 treft in de kwartfinale thuis de winnaar van het duel De Ster – HVCH dat staat vast. De wedstrijd vanavond stelde niet veel voor. Trainer Niels van Casteren hield uit de vaste basis elf Brahim Zaari, Joey Hellstern, Sander Egmond en Danny Verbakel op de bank. Erik van Loon, Stefano Verburg, Emiel van der Sanden, Coen van Zutven, Trésor Shema en keeper Michiel Merks mochten starten. Martijn van Loon trainde voor zichzelf en bleef buiten het team.

Links Stefano Verburg naast hem Mustafa Guler (Foto Gerard Beekmans)

Dat Blauw Geel'38 de bovenliggende partij was mag duidelijk zijn, maar imponeren konden de Veghelaren maar zelden. Blauw Geel'38 kon zich maar moeilijk kansen scheppen en had de grootste moeite met de geparkeerde bus in de Limburgse zestien. Mark Dobbelsteen brak in de 36e minuut de ban door na een half mislukte een-twee toch vrij voor keepers Joey Cuijpers scoren. Na rust bleef het eenrichtingsverkeer richting het Limburgse doen waar de Limburgers zich massaal terugtrokken. Geen excuus voor de koploper uit de Hoofdklasse B die zich maar weinig kansen wist te scheppen. Invaller Rolf van den Boogaart brak de ban en scoorde in de 90e minuut de verlossende 2-0. Geen beste pot vonden ook de kleumende toeschouwers na afloop. Zondag komt EHC, daar ligt de focus op.

Blauw Geel'38: Michiel Merks,Coen van Zutven, Erik van Loon,Mustafa Guler (72. Mustafa Guler), Desley Schilders, Mark Dobbelsteen, Stefano Verburg (53. Danny Verbakel), Ymanuel Hurkmans, Alexander Mols, Emiel van der Sanden, Tresor Shema (53, Sander Egmond)